Reklam

Bölgede İlk Ve Tek Olan Şanlıurfa Tenis Dünyası Hizmete Sunuldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Bölgede İlk ve Tek Olan Şanlıurfa Tenis Dünyası Hizmete sunuldu.

Bölgede İlk Ve Tek Olan Şanlıurfa Tenis Dünyası Hizmete Sunuldu
Editör: Urfa Haber 63
27 Aralık 2018 - 13:08

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve bölgede ilk ve tek olan Şanlıurfa Tenis Dünyası hizmete açıldı. Açılış törenine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ,Başkanı Bahattin Yıldız, Jandarma İl Komutanı Eyüp Sabri Kirişçi atandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcıları, STK’lar, Muhtarlar ve Öğrenciler Katıldı.

Bölgede bir ilk olan Şanlıurfa Tenis Oyun Dünyasının Şanlıurfa halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum diyen  Büyükşehir Belediye Başkanı  Nihat  Çiftçi, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatlarıyla şunu istedik, bu ilde gençlerimizin ailesiyle birlikte hangi imkâna kavuşmak istiyorsa çocuksa, çocuk oyun dünyası, futbolsa futbol oyun dünyası, tenisse tenis oyun dünyası, su kayağı ise su kayak merkezi açık alan dinleme piknik yapmak istiyorsa millet vadisi, GAP vadisi dedik, bu bakış açısı ile eğitime çok önem verdik. Burası yaşam ve Eğitim Merkezi 122 tane pırıl pırıl çocuğumuz burada 5 tane eğitmen tarafından yarışmalara hazırlanacaktır.Siz gençler sizlere daha iyi hizmet ve oyun alanları açmak istedik ve size geleceğinize önemle taşıyoruz ve Şanlıurfa gençlere güveniyoruz. İmkân tanıdığında Allah’ın izniyle sayın valimizindi önem verdiği sanayi yatırımına ve kültür sanattan güzel bir haber aldık. Kalkınma yerelden başlar. Kültür sanattan başlar, spor yerelden başlar, kendi özümüzle başlar bu haklar tabiki liderimiz bize verdiği bize verdiği haklarıdır ama biz o hedeflere çalışarak sabırla gideceğiz. İşte bu tesis tamamıyla Büyükşehir Belediyesi’nin projesidir ve hayırlısıyla açmak için bugün burada toplandık ve Şanlıurfa halkına emanet ediyoruz. Bu tenis dünya oyun alanını biz de onun için ve gençler için bunu diyoruz. Yola devam durmak yok. Şanlıurfa’ya ve Şanlıurfa tenis dünya gençlerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

İçerisinde Sosyal tesislerini de barındıran ana bina, 1 adet centre kort(18m*36m kort ve 328 kişi kapasiteli trübinli), 3 adet açık kort(18m*36m kort), 2 adet kapalı kort (18m*36m kort), olmak üzere toplamda 6 adet uluslararası standartlarda tenis kortu  Tenis oynamaya yeni başlayanlar için çalışma kortu (18m*18m)da mevcuttur.

Ana Bina

 Ana bina  toplamda 3000 m2 olup; Üyelik sistemiyle çalıştırılacak 300 m2 bay fitnes salonu ve soyunma odaları,300 m2 bayan fitnes salonu ve soyunma odaları, Tenis oynamaya gelenler için özel tasarlanmış  soyunma odaları,duşları ve dolapları, 255 m2 kapalı 270 m2 açık olmak üzere 525 m2 kafeterya, 7 adet yaklaşık 30 m2 personel  ve antrenör odaları ve 1 adet toplantı salonu mevcuttur.

Kapalı Salon

Kapalı Salon toplam 1600 m2 olup; Hem sıcak havada hem de soğuk havadan etkilenmeden 4 mevsim vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere 2 adet tenis kortu mevcuttur.

Otopark

Otopark toplam 2300 m2 lik bir alanı kaplayıp,58 araçlık planlanmıştır. Çocuk Oyun Alanı, Aileleriyle gelen vatandaşlarımızın çocuklarını güvenle emanet edebileceği,kortlarda spor yaparken çocuklarını görebilecekleri bir alanda tasarlanmış olan 265 m2 lik çocuk oyun alanı mevcuttur.

Bu haber 862 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum