Bir Dönemin Gözde Mesire Alanı Şimdi Çöplerle Anılıyor
Şanlıurfa’nın en eski ve köklü dinlenme alanlarından biri olan Edene Culeyb, çevrede yaşanan kirlilik ve ilgisizlik nedeniyle adeta kaderine terk edilmiş durumda.
Editör: Urfa Haber 63
06 Eylül 2026 - 16:53
Bir dönem kentin en gözde mesire alanları arasında yer alan bölgenin mevcut hali vatandaşların tepkisine neden olurken, daha önce gündeme gelen iyileştirme projesinin bir an önce hayata geçirilmesi istendi.
Hafta sonunu aileleriyle birlikte doğayla iç içe geçirmek amacıyla Edene Culeyb’e gelen vatandaşlar, karşılaştıkları manzara karşısında büyük hayal kırıklığı yaşadı. Bölgedeki çöp birikintileri ve sudaki kirlilik nedeniyle çok sayıda vatandaşın piknik yapmadan alandan ayrıldığı belirtildi.
“GÜVENLİ VE HİJYENİK BİR ORTAM İSTİYORUZ”
Vatandaşlar, yalnızca çevre kirliliğine değil, bölgedeki güvenlik ve sağlık sorunlarına da dikkat çekti. Özellikle sudaki kirliliğin ciddi bir çevre ve halk sağlığı sorunu oluşturduğunu belirten ziyaretçiler, çevre kırsal alanlardan gelen yılan ve çeşitli hayvanların suya girdiğini ifade etti.
Çocukların ve ailelerin yoğun olarak kullandığı bir alanın bu görüntüyle anılmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren vatandaşlar, Edene Culeyb’de acilen temizlik, hijyen, güvenlik ve altyapı çalışmalarının yapılmasını istedi.
“ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞSUN”
Edene Culeyb’in yeniden Şanlıurfa’nın önemli mesire ve dinlenme alanlarından biri haline getirilmesini isteyen vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulundu.
Bölge için daha önce gündeme getirilen iyileştirme projesinin hızlandırılmasını isteyen vatandaşlar, çalışmaların bir an önce başlatılarak alanın yeniden kente kazandırılmasını beklediklerini dile getirdi.
Bu haber 33 defa okunmuştur.






YORUMLAR