Reklam

Bir çocuğu havaya kaldırıp yere atan esnaf serbest bırakıldı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bir çocuğun dükkanından sürekli su içmesine sinirlenen ve çocuğu yere vurarak döven şahıs tahliye edildi. Mahmut A.'nın savunmasında "Sürekli beni rahatsız ediyordu, olay günü de suyu yere tükürdü. Kolum sakat olduğu için yere düştü" ifadelerine yer verirken, avukat sanığın 'kendisini kurtarmak istediğini' iddia etti.

Bir çocuğu havaya kaldırıp yere atan esnaf serbest bırakıldı
Editör: Urfa Haber 63
24 Aralık 2020 - 13:06
Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesinde dükkanına gelerek, sürekli su içmesine sinirlendiği çocuğa şiddet uygulayan iş yeri sahibi Mahmut Arıcı, 16 Kasım'da gözaltına alınmıştı.
Şüpheli şahıs, savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilmiş ve hakimlik tarafından 'çocuğa karşı darp' suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderilmişti.
Hakkında, çocuğa karşı canavarca hisle yaralama suçlamasıyla iddianame hazırlanan Mahmut A., Ses, Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Şanlıurfa 6. Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.
 Mahmut A., çocuğun sürekli dükkanına gelip kendisini rahatsız ettiğini söyledi. İki hafta boyunca okul çıkışı gelen çocuğun dükkanının camına vurup kaçtığını ileri süren Mahmut A., "Olay günü önce dükkana gelip su istedi. Suya tükürüp yere döktü. Ardından ise dükkanımın önündeki dubaya vurarak kaçtı. Çocuğa iki tokat attım. Kolum sakat olduğu için çocuk yere düştü. Suçsuzum. Tahliyemi istiyorum" dedi.
Sanık avukatı ise savunmasında müvekkili hakkında sadece aleyhe delillerin toplandığını ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiğini belirtti.
Konuyla ilgili olarak kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanık Mahmut A.'nın tahliye edilmesine karar verdi.
 
Bu haber 617 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum