Reklam
Reklam

Benek'in belgeseli büyük ilgi gördü

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Benek'in yönetmenliğini yaptığı Bitlis'in Güroymak ilçesi Budaklı köyünde mandaların kışın insanlarla kaplıcaya girmesini konu alan Madak belgeseli, Meksika, İsveç, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Macaristan ve Güney Kore'deki festivallerde ilgi gördü.

Benek'in belgeseli büyük ilgi gördü
Editör: Urfa Haber 63
14 Kasım 2022 - 14:08
Bitlis Eren Üniversitesinin (BEÜ) katkılarıyla Prof. Dr. Sedat Benek'in yönetmenliğini yaptığı 32 dakikalık belgeselin çekimleri, ocak ve şubatta Budaklı köyünde gerçekleşti.
Soğuk havada Budaklı Kaplıcası'na giren mandalar ile insan ve hayvan sevgisinin ele alındığı belgeselde, 3 kuşaktır manda yetiştiriciliği yapan Erbay ailesinin hikayesi anlatıldı.
Daha Göbeklitepe Sakinleri, Harran Ekolü:El Battani Belgeseli ve Şakha gibi bir çok ödül alan belgesellere imza atam Benek’in yönetmenliğini yaptığı Bitlis'in Güroymak ilçesi Budaklı köyünde mandaların kışın insanlarla kaplıcaya girmesini konu alan belgesel, Meksika, İsveç, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Macaristan’da düzenlenen festivallerde seçkiye layık görülen belgesel, Güney Kore’deki International Companion Animal Film Festivali’nden ise teşvik ödülüyle döndü.
 
Bu haber 796 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum