Reklam

Bayramında kabir ziyaretlerini sadece şehit aileleri izin verildi

Şanlıurfa’da tam kapanma nedeniyle bu yıl Ramazan bayramında kabir ziyaretlerini sadece şehit aileleri izin verildi.

Bayramında kabir ziyaretlerini sadece şehit aileleri izin verildi
Editör: Urfa Haber 63
13 Mayıs 2021 - 08:42
Şehit aileleri, Ramazan Bayramı'na denk gelen tam kapanma döneminde kendileri için uygulanan mezarlık ziyaretleri muafiyetiyle şehitliklere ziyaretlerde bulundu.
Corona tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma döneminde şehit aileleri bayramda mezarlık ziyareti yapabilmeleri için muafiyet kapsamına alındı.
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Yeni aile mezarlığında buluna şehitlik aile mezarlığına gelen acılı aileler, şehit mezarlarının başlarında Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etti. Kimi şehit yakını mezar taşlarını yıkadı, kimi ise çiçek dikti. Şehit yakınları, bir bayramı daha buruk geçirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
ACIMIZ ÇOK BÜYÜK. DEVLETİMİZ SAĞOLSUN
Şehitlik mezarlığını ziyaret eden 2018 yılında Hakkari’de oğlu şehit olan Abdulselam Halat’ın annesi Fatma Halat,” Oğlum şehit olalı 3 yıl oldu ama bizim için fark etmiyor. Acımız daha dün gibi, bu acımızın tarifi yok. Acımız çok büyük. Devletimiz sağolsun bugün için bize fırsat verdi. Ziyaretimizi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.
ŞEHİT AİLELERİ BAYRAMDA MEZARLIKTA MUAFLARDIR
Şehitliğe gelen şehit ailelerini kapıda karşılayan Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuzİ” Valiliğimiz ve Belediyelerimizle ile birlikte Şehitliğimizde tüm hazırlıkları bayram öncesi tamamladık. Corona tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma döneminde şehit aileleri bayramda mezarlık ziyareti yapabilmeleri için muafiyet kapsamına alındığı için içişler Bakanımız Sayın  Süleyman Soylu’ya teşekkür ederiz”dedi.
 
Bu haber 849 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum