Reklam

Başkan Ekinci 'Evet' İçin Gençlerle Buluştu

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Akil Gençler tarafından düzenlenen, Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi konulu konferansta gençlere seslendi.

Başkan Ekinci 'Evet' İçin Gençlerle Buluştu
Editör: Urfa Haber 63
19 Mart 2017 - 08:31

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 16 Nisan'da yapaılacak referandum öncesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Şanlıurfa ve Eyyübiye ilçelerinde rekor 'Evet' oyu almayı hedefleyen Başkan Ekinci, çalışmalarını bu doğrultuda sürdürüyor. Toplumun değişik kesimleriyle bir araya gelip yapılacak seçimlerin ülkenin geleceği açısından taşıdığı öneme değinen Başkan Ekinci'ye vatandaşlar da yoğun ilgi gösterip destek veriyor. Akil Gençler Eyyübiye teşkilatı tarafından düzenlenen 'Gençler Geleceğine Evet Diyor' konulu konferansa, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, Şanlıurfa Akil Gençler İl Başkanı Ahmet Alpay ve parti yöneticileriyle birlikte katılan Başkan Ekinci, gençlere neden 'Evet' demeleri gerektiğini anlattı.

Ülkenin üzerine oynanan oyunları bozmak adına yapılacak olan seçimlerin büyük önem taşıdığının altını çizen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bu seçimlerde ‘Evet’in çıkması durumunda şer güçlerin emellerine ulaşamayacaklarının altını çizdi. Başkan Ekinci konuşmasında şunları söyledi,”Osmanlının son zamanlarında bizim bu medeniyetimizi sonlandırmak insana insanlığa yapılan hizmetleri sekteye uğratmak adına küresel güçler emperyalist güçler çok değişik oyunlar sergilediler. ve maalesef Osmanlı imparatorluğunu parçaladılar. fakat unuttukları bir şey vardı, Osmanlı imparatorluğunun çekirdeği Anadolu’dur. Anadolu özdür, Anadolu çekirdektir ve bu Anadolu’ya sahip çıktı bu millet 1915 yılında 18 Martta Çanakkale geçilmez dedi. Öz olan çekirdek olan bu anadolu tekrar yeşeriyor yeşerirken de etrafında bir şekilde yeni dalgalar oluşturuyor. Belki de bu yeni dalgalar ile beraber daha da güçleniyor. ama zaman zaman ile bu karanlık odaklar 60 darbesinde gördük sonraki tarihlerde de gördük bu yeşeren medeniyeti bu yolda kesmeye çalışıyorlar ama onlar kesmeye çalışırken bizler daha da yeşeriyoruz, daha da güçleniyoruz. Şimdi değerli gençler bu öz dediğimiz çekirdek dediğimiz Anadolu yeşerirken artık millet olarak artık sınırlarımızı fiziki sınırlarımızı genişletmek değil de gönül coğrafyamızı genişletmek derdindeyiz. Şu andaki topraklarımızın 36 katı olan Osmanlı imparatorluğu evet fiziki anlamda ciddi bir alana hükmediyor ama o imparatorluğun evlatları ve şuanda onları temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan oluşturduğu o gönül köprüsü ile belki de Osmanlı’nın hükmettiği o fiziki mekanlar kadar hükümde bulunuyor. Nasıl yapıyor bunu? İnsanların gönlüne girerek, mazlumların mağdurların sıkıntılarını gidermeye çalışarak Dünya 5'ten büyük diyerek bunu yapıyor tabi ki bunlar birilerini ürkütüyor. Tabi ki küresel güçlerin düzeni bozuluyor ve bu bozulan düzeni sağlamlaştırmak adına da şu anda Ülkemizi hedef almışlardır. Bazen kendi içimizde kavgalar çıkartıyorlar, etrafımızda kavgalar çıkartıyorlar ama başaramıyorlar. Ama bu milletin asil duruşu ile bunu da başaramıyorlar. Yeniden kendi anayasamızı yapmaya çalışıyoruz, Hayır siz yapamazsınız biz sizin için hangisini uygun görür isek siz onu uygulayacaksınız diyorlar. Krallık diyorlar, Padişahlık peşindesiniz diyorlar ama onların krallığı devam ediyor. Bir de demokrasi beşiği diyorlar. İnsan hakları evrensel beyannamesinden bahsediyorlar, basın özgünlüğünden bahsediyorlar, ifade özgürlüğünden bahsediyorlar, demokrasiden bahsediyorlar ama ifade özgürlüğünden hareket ile ifadelerini düşüncelerini anlatmaya çalışanlara köpekler ile saldırıda bulunuyorlar. Bu Anayasa değişikliği, bu evet hayır olayı neden onları çok etkiliyor çünkü onların düzenini bozuyor. Çünkü bu millet biraz önce bahsettiğimiz o Anadolu çekirdeğinin iyi bir şekilde yeşermesini istemiyorlar. “

Gençlerle bir araya gelen ve yapılacak olan seçimlerde gençlerin neler yapması gerektiğini belirten Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ise,”Ben böylesine güzel bir programı organize ettiği Akil Gençlere teşekkürlerimi sunuyorum. Daha once de birkaç programda onlarla birlikte oldum. Gençliğimizin bu konularda ne kadar duyarlı olduğunun bilincindeyiz. Evet Bugüne kadar 5 anayasamız yapılmış ve bu yapılacak olan referandum 7. Referandumdur. Geçmişteki Referandumlardan en kapsamlı ve nitelikli değişim bu yapacağımız olan 16'nisan'da olan referandumdur. Geçmişte olan hepsi ya olağanüstü durumlarda yada darbe dönemlerinde yapıldığı için bu referandumun ülkenin geleceği açısından taşıdığı önem bir kat daha da artıyor. Bizler gençlerimize ve vatandaşlarımıza inanıyoruz ve güveniyoruz. Biliyoruz ki onlar geleceklerine sahip çıkacaklardır. “ şeklinde konuştu.

Bu haber 631 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum