Reklam
Reklam

Başkan Aslan, "Bitmeyen çilemiz dedaş"

Anavatan Partisi Şanlıurfa İl Başkanı MKYK Üyesi Halil Aslan düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfa’da özellikle pandemi sürecinde vatandaşların yaşadığı sorunları dile getirerek çözüm yolları sundu.

Başkan Aslan, "Bitmeyen çilemiz dedaş"
Editör: Urfa Haber 63
16 Aralık 2020 - 17:14 - Güncelleme: 16 Aralık 2020 - 20:09
Şanlıurfa’da özellikle kış aylarına girilmesi ile birlikte kentte başta elektrik konusunda vatandaşların yaşadığı mağduriyete değinen Anavatan Partisi Şanlıurfa İl Başkanı MKYK Üyesi Halil Aslan, düzenlediği basın toplantısında, “ Şanlıurfa’da bitmeyen bir diğer çilemizde DEDAŞ’tır. Yetkililerin bir an önce bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.
 Şanlıurfa’da esnaf, çiftçi, eğitim ve trafik sorununa da değinen Başkan Aslan, her zaman parti olarak  her zaman Şanlıurfalı vatandaşların yanında olacağını kaydetti.
“PANDEMİ SÜRECİNDE ESNAFA DESTEK VERİLMELİDİR”
Anavatan Partisi Şanlıurfa İl Başkanı MKYK Üyesi Halil Aslan, “devletimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre, esnafa bu koronavirüsle mücadele sürecinde bin lira desteği güzel bir şekilde karşılaşıyoruz. Tabi bu süreçte esnafımıza biraz daha iyi bir destek verilmesini istiyoruz. Çünkü bu süreçte çoğu esnafımız kepenk kapatmış çoğu iş yeri kapatmıştır. Bizde Anavatan partisi olarak her zaman esnaf kardeşlerimizin yanında olmaya çalışacağız” sözlerine yer verdi.
“BİTMEYEN ÇİLEMİZ DEDAŞ”
 Şanlıurfa’a bitmeyen bir diğer çilemizde DEDAŞ olduğuna dikkat çeken Başkan Aslan,” Şanlıurfa’da DEDAŞ özellikle kış geldiğinde sıkıntılarını daha da artırıyor. Yetkililerin bir an önce bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Şanlıurfa’da bu konuda çoğu vatandaşımız mağdurdur. Zaten çoğu vatandaş bu koronavirüs sürecinde zor zamanlar geçiriyor elektrik faturalarda yüksek gelince işin içinden çıkılmıyor” dedi.
“KOMİSYONCULAR ÇİFTÇİLERİN KANINI EMİYOR”
Şanlıurfalı çiftçilerin yaşadığı sorunlara değinen Başkan Aslan, “Bir diğer konumuzda çiftçilerimizdir. Şanlıurfa’da çoğu çiftçimiz batıya göre zor şartlar geçiriyor. Örnek verecek olursak Mısırın fiyatı batıda 1.50 TL’den satılırken, 1.200 TL’den satışı yapılıyor. Şanlıurfa’da bazı komisyoncular bir araya gelerek bir fiyat belirliyorlar buradaki çiftçilerimizin mağdur ederek kanlarını emmeye çalışıyorlar. Bu çiftçi kardeşlerimize güzel bir şekilde destek vermemiz gerekiyor. Bizde her zaman çiftçi kardeşlerimizin yanında olacağız. Şanlıurfa’da ekmek zaten 1.50 TL’den satışa sunuluyor. Şanlıurfa zaten ekmek tüketen bir kenttir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bu konuda bir fabrika açsa ve belli ilçe ve merkezde ekmek dağıtımı yapsa gariban ailelerin mağduriyetleri de bu konuda giderilmiş olur” ifadelerini kullandı.
“ABİDE KAVŞAĞINA OTOPARK YAPILSIN”
 Şanlıurfa’da bir diğer sorunda abide kavşağında otopark eksikliği olduğunu kaydeden Anavatan Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Halil Aslan, “Burada yapılacak otoparkta Balıklıgöl’e gidecek olan vatandaşlar arabalarını park etmekte sorun yaşamaz. Bu yapılacak olan otoparklar kentin trafiğini de ciddi anlamda rahatlatacaktır”dedi.
“ÖĞRENCİLER İÇİN TRAMBÜS YAPILSIN”
Şanlıurfa’dan Harran üniversitesine gitmek için yaklaşık bin tane öğrenci olduğunu kaydeden Başkan Aslan,” Bu yolda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için trambüs yapılırsa öğrencilerimizin de mağduriyetleri giderilmiş olur” şeklinde konuştu.
“ŞANLIURFA –BİRECİK YOLUNDA SIK SIK KAZALAR YAŞANIYOR”
Trafikte yaşanan sorunlara değinen Başkan Aslan,”Gaziantep ve Birecik arasında çift şeritli yol yapılmış. Birecik’ten sonra Şanlıurfa’ya gelen duble yol kesilmiş durumda. Soruyoruz neden bu sıkıntılar sadece Şanlıurfa’da oluyor. Bu konuda da yetkililerin bir çözüm bulmasını istiyoruz. Çünkü bu yolda ciddi anlamda da kazalar meydan geliyor Şanlıurfa’da Vakıflar kış aylarında vatandaşlara kömür yardımında bulunuyor. Bu dağıtılan kömürleri hiçbir aile kullanamıyor. Bu kömürlerin içinde hep siyah kara taşlar var. Bundan dolayı da kullanılmıyor. Bu konuda ihaleler yapılıyor masraflar yapılıyor bunundan bir gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum” sözlerini kaydetti.
Öte yandan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Başhekim Ahmet Güzelçiçek  ile ilgili açıklama yapan Anavatan Partisi Şanlıurfa İl Başkanı MKYK Üyesi Halil Aslan şu ifadelere yer verdi, “Son olarak Şanlıurfa’da gecesini gündüzüne katarak Şanlıurfa’ya iyi hizmetler sunan Sayın valimiz Abdullah Erin ve   Harran Üniversitesi Hastanesi Başheki Ahmet Güzelçiçek’e sahip çıkılmasını istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
 

Bu haber 5757 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum