Reklam

Başkan Aslan, 20 yıldır kentsel dönüşüm bekleyen Yeşildirek'i sordu!

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bulunan Yeşildirek mahallesi 20 yıldır kentsel dönüşümü bekliyor. Her gelen Başkan söz verdiği proje bir türlü gerçekleşmemesi mahalleyi isyan ettirdi.

Başkan Aslan, 20 yıldır kentsel dönüşüm bekleyen Yeşildirek'i sordu!
Editör: Urfa Haber 63
19 Eylül 2022 - 11:53
20 yıldır kentsel dönüşümü bekleyen Yeşildirek mahalle sakinleri kentsel dönüşümden umudunu yitirmiş durumda. Birçok politikacının kendilerine söz verdiğini belirten mahalle muhtarı Halil Küçük projenin bir turlu başlamadığından dert yanıyor. Anavatan Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Halil Aslan ve yönetimi Yeşildirek Mahallesini ziyaret ederek mahalle sakinlerini dinledi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşildirek Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi bir türlü başlamadı. Yıllardır  kentsel dönüşümü bekleyen mahalle sakinleri kentsel dönüşümden umudunu yitirmiş durumda. Birçok siyasetçinin kendilerine söz verdiğini belirten mahalle sakinleri Anavatan Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Halil Aslan 'a projenin bir türlü başlamadığını söyleyerek  dert yandı.
Mahalle sakinleri ve mahalle muhtarı Halil Küçük  , “ Yeşildirek’e kentsel dönüşüm içi söz verildi. Çok kişi söz verdi, kimse sözünde durmadı. Biz şu anda mağdur durumdayız. Yeşildirek halkı olarak üvey evlat muamelesi görüyoruz. Yeşildirek Mahallesi canlar yanmadan kimseler ölmeden buna bir an önce el atılmasını istiyoruz. Yeşildirek olarak biz böyle mağduruz. Evler çürümüş durumda. Bir an önce bu insanlarımızın mağduriyeti için ya imara açılsın ya kentsel dönüşüm için verilsin. Yazık yani bu insanlara da yazık Yani yazık bu insanların da önü açılsın. Bu mağduriyetler giderilsin. Ya imar için izin versinler ya da kentsel dönüşüm TOKİ gelsin. Seçimden seçime milleti hatırlamayalım. Elimiz vicdanımıza atarak bunları düşünerek yapalım. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz bu evlerde otururlar mı” dedi
Anavatan Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Halil Aslan , '' Bugünkü ziyaretimiz Yeşildirek Mahallemizi ziyaret ederek mahalle muhtarımız Halil Küçük ve vatandaşlarımızla bir araya geldik.Mahalledeki sıkıntıları muhtarımız bizlere defalarca iletti.Mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman olacak ne zaman bu sıkıntılar bitecek.Gelen giden belediye başkanları söz verip hiç biri sözlerinde durmuyor .Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile defalarca görüşmemize rağmen bu Yeşildirek mahallemize birlikte bir el atalım birlikte bir ziyaret edelim ama oralı olmadı neden .20 Yıldır söz veriliyor ama kimse sözünde durmuyor .Şanlıurfamızda bir deprem yaşanırsa bunun vebalını kim verecek .''dedi.
 
Bu haber 1255 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum