Reklam
Reklam

Bakan Bozdağ, Şanlıurfa'da esnaf duasına katıldı

Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Bekir Bozdağ, Osmanlı döneminden bu yana sürdürülen 'Esnaf duası' geleneğine katıldı.

Bakan Bozdağ, Şanlıurfa'da esnaf duasına katıldı
Editör: Urfa Haber 63
28 Nisan 2023 - 11:10
Şanlıurfa’da tarihi kapalı çarşıdaki işyerleri yüzlerce yıllık geleneklere göre sabahları dükkanını yapılan 'Ahi duası' ile açıyor. Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Bekir Bozdağ, bu sabah tarihi hanlar bölgesinde düzenlenen esnaf duasına katıldı.
Bakan Bozdağ’a AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şefik Bakay ile Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan eşlik etti.
Kentte Osmanlı döneminden kalma iş hanları ve çarşıların yoğunlukta bulunduğu tarihi Kapalı Çarşıdaki esnaf, asırlardır süren gelenek kapsamında haftanın iki günü 'hayırlı ve bereketli kazanç' için dua ediyor. Ahilik kültürünün halen yaşatıldığı kentte, tarihi yapıların korunmasının yanı sıra örf, adet ve gelenekler de yaşatılmaya çalışılıyor. Tarihi çarşılar bölgesinde sabah saatlerinde yapılan 'esnaf duası' geleneğine Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Bekir Bozdağ, hanlar bölgesindeki esnaf ile bir araya geldi.
Bozdağ, tarihi hanlar bölgesinde düzenlenen esnaf duasına da katıldı.
 
Bu haber 484 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum