Reklam
Reklam

Aydın, YKS tercihinde deprem bölgesine yüzde 25 kontenjan tanındı

ÖSYM’nin YKS tercih kılavuzu ve kontenjanlarını 27 Temmuz tarihinde erişime açmasıyla resmen başlayan tercih süreci devam ediyor. Üniversite hayalleri kuran adaylar 28 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde tercihlerini yapmaya devam ediyor. Aydın,” Bu asrın felaketinden kaynaklı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla memleketimiz için çok güzel bir gelişme yaşandı. Olumsuz şeylerin bazen olumlu yansımaları da olabiliyor. Yüzde 25 kontenjan olayı. Bu çok ciddi bir avantaj”dedi,

Aydın, YKS tercihinde deprem bölgesine yüzde 25 kontenjan tanındı
Editör: Urfa Haber 63
29 Temmuz 2023 - 12:53 - Güncelleme: 29 Temmuz 2023 - 17:43
Tercihlerin öğrencilerin hayatlarındaki en önemli karar aşamalarından birisi olduğunun altını çizen Şanlıurfa Aydınlar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Psikoloji danışman ve Eğitimci Said Fethi Aydın, “Sevgili öğrenciler, inanmak başarmanın yarısıdır. Sizler inandığınız hedefe ulaşmak için uzun soluklu bir çalışmanın ardından üniversite maratonunda son aşamaya geldiniz” ifadelerini kullandı.
Aydın,”Tercih yapılırken puana bakılmaz. Bunu öncelikle bir anlayalım. Tercihler yapılırken başarı sıralamaları kıstas olarak alınacak. Bu bölüm geçen sene kaç bin öğrenci aldı?
Bu şekilde tercihler yapılacak. Aksi halde yanılıp açıkta kalma ihtimalimiz olabilir. Örneğin elimizde bir öğrenci tercih yapmaya başlarken tabii ki önce en iyi ve isteklerine göre bir bölüm kafasına geçirilecek. Bir ya da birkaç bölüm. Ardından bu bölümlerin geçen seneki başarı sıralamaları neydi?
Kendi puanımın üstünde olan üniversiteler. Daha sonrasında kendi puanına yakın olan üniversiteler ve altında olan kesin garanti dediğimiz, beş on tane de alta üniversiteler yazılacak. O bölümler yazılarak tercihler yapılmalı.
Tercihler yapılırken kesinlikle ve kesinlikle okunmayacak gidilmeyecek olan bölüm yada bölümler yazılmasın. Sebebi de şu. Eğer yazılıp tercih yapılırsa ve çocuk eğer gitmezse bir sonrakisini OBP dediğimiz Orta öğretim başarı puanı yarı yarıya kalıyor. Bu da bir sonraki sene bu öğrencinin minimum yüz elli, yâda iki yüz bin kişinin arkasına atılması demektir. Bu anlamda baştan savma tercihler yapılmamasını öğrencilerimize öneriyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle tekrar söylüyorum ehil olan insanlardan ve uzman insanlardan tavsiye ve destek almalarını rica ediyoruz. Bir de bildiğiniz gibi üzülerek söylüyoruz. Asrın felaketini yaşadık bu sene. Ölen insanlarımıza Allah'tan rahmet, kalanlara da sabırlar diliyoruz. Rabbim bir daha böyle bir şeyi milletimize yaşatmasın inşallah. Ülkemize, devletimize zeval vermesin. Bu asrın felaketinden kaynaklı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla memleketimiz için çok güzel bir gelişme yaşandı. Olumsuz şeylerin bazen olumlu yansımaları da olabiliyor. Yüzde 25 kontenjan olayı. Bu çok ciddi bir avantaj. Bu avantajı inşallah kullanacağız. Biz bunun farkındayız. Bugün ya da yarın yerleştirme kılavuzu açıklanacak. Depremzede öğrencilere ek olarak girdikleri yerde depremden etkilendikleri yerde eğer deprem bölgesiyse kendi illerinde bulunan üniversiteler için kendi şehirlerindeki üniversitelerin her bir bölümüne %25 ek kontenjan hakkı tanındı. Bu çok çok ciddi bir avantaj ve öğrencilerimiz bu avantajı inşallah bizimle kullanacaklardır. Bunu kesinlikle es geçmeyeceğiz. Burada tercih yaptığımız öğrencilerimiz için. İnşallah sonuçlar özelde Şanlıurfa'mız için genelde de memleketimize hayırlı uğurlu olsun”dedi.
 
Bu haber 2732 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum