Reklam

AVRUPA BİRLİĞİ KOMİSYONU SURUÇ NAR'ININ TESCİLLENME BAŞVURUSUNU KABUL ETTİ.

Şanlıurfa'da Avrupa Birliği Komisyonuna ilk coğrafi işaretli ürün olarak başvurusu yapılan Suruç Nar'ı tescillenmesi için süreç başladı.

AVRUPA BİRLİĞİ KOMİSYONU SURUÇ NAR'ININ TESCİLLENME BAŞVURUSUNU KABUL ETTİ.
Editör: Urfa Haber 63
10 Haziran 2022 - 23:26
Daha önce Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesiyle tescillenen ,kendine has kokusu, rengi ve tadıyla dikkat çeken Suruç narı, Şanlıurfa'da ilk defa coğrafi işaret tescil belgesiyle Avrupa Birliği tarafından kayıt altına alınması için başvuru süreci kabul edildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan  Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kenan AKTAŞ "Suruç ilçesinde yüzyıllardır yetiştirilen ve İlçenin mizin adı ile ünlenmiş olan coğrafi "Suruç Narı"nın 07/06/2022 tarihinde menşe adı olarak Avrupa Birliği Komisyonuna tescil talepli başvurusu yapıldığını bunun Suruç için bir milad olduğunu söyledi. 
 
Sulama sayesinde bölgede  Suruç narı üretiminde artış sağlandığına dikkat çeken Başkan V.Aktaş "  Yıllar önce 150-200 dekar alana gerileyen Suruç narı üretim alanı, 4 yıl önce sulamanın başlaması ve devlet destekleriyle bu yıl 750 dekara kadar yükseldi.Önemli bir proje ile Suruç Nar Kadın Kooperatifi' ile narın katma değerine değer katıp çok çeşitli tüketim ürünlerini ortaya çıkarıyoruz" dedi.
 
Aktaş Suruç Narı" coğrafi işaretli ürün olarak tescil sürecinin baslatılması sürecinde katkı sunan Avrupa Birliği Komisyonuna ,Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Danışmanı Huriye Özener ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
Bu haber 580 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum