Reklam

Attarlarda Kış Mesaisi

Şanlıurfa’da grip salgını olan vatandaşlar hastanelerden çok şifalı bitki satanların yolunu tutuyor. Şanlıurfa’nın tarihi çarşılarındaki aktarlar grip hastalarıyla dolup taşmaya başladı. Urfa’nın lokman hekimlerinde en çok rağbet gösterilen ıhlamur oldu.

Attarlarda Kış Mesaisi
Editör: Urfa Haber 63
06 Şubat 2020 - 08:01

Özellikle kış mevsiminde vatandaşlar, soğuk algınlığı ve öksürük gibi hastalıkları doktor veya eczaneye gitmek yerine attarları tercih ediyor.  Haşimiye Meydanında bulunan tarihi çarşılar bölgesinde yaklaşık 20 attara ilgi Kış aylarında artıyor. Şanlıurfa'da attarlara ilgi geçmişten günümüze ilgi fazla olduğu için pazarları bile var.

Şanlıurfalılar,Eyyübiye ilçesi  Haşimiye Meydanı'nda alternatif tıp ürünleriyle bitkisel ürünlerin satıldığı 'Attar Pazarı'nın yolunu tutuyor. Pazardaki dar dükkanlarında çalışanlar, 500 çeşit şifalı bitkinin karışımından yapılan ilaçların şifa kaynağı olduğunu söyledi. Doktorun yazdığı ilaçlarla iyileşmediğini söyleyenlerin, muayene ücretiyle ilaç fiyatlarını pahalı bulanların tercih ettiği aktarlar, her türlü bitkinin gelişigüzel kullanılmaması konusunda ise müşterilerine uyarıda bulunuyor. Kış mevsimi dolayısıyla yoğun günler geçiren pazardaki aktarlar, başta soğuk algınlığı ve grip olmak üzere hemoroid, astım, damar tıkanıklığı, karın ağrısı, mantar, öksürük, şeker, saç dökülmesi, bel ağrısı, ishal, bronşit, ülser, kalp- damar tıkanıklığı, tansiyon, böbrek rahatsızlığı, kanser ve idrar hastalıklarına bitkisel ilaçlar hazırladıklarını belirtti.

Bu haber 395 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum