Reklam

At Arabası Geri Döndü

Şanlıurfa’da son günlerde akaryakıta gelen ard arda zamanlardan sonra çiftçiler eskiye dönüş yaptı. Kırsalda dana önce kullanılan At arabası yine çiftçilerin favorisi oldu.

At Arabası Geri Döndü
Editör: Urfa Haber 63
03 Ağustos 2023 - 13:22
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde çiftçiler eskiye döndü, At arabası ile tarlanın yolunu tuttu. Gün geçtikçe sayıları azalan at arabası hayat pahalığı nedeniyle yeniden ilgi görmeye başladı.
Akaryakıt fiyatları cep yakıyor. Mazot ve benzin iki yıl öncesi 7,5 lira iken şu an 36 TL'ye dayandı. Otogaz 4 lira iken o da 16 liraya geldi. Bu durum çiftçiler daha çok etkiliyor. Çiftçinin traktörüyle bağına bahçesine gitme durumu kalmadı. Çiftçiler eski yöntemlere geri döndü, bir zamanlar kullanılan At arabası yeniden kırsal alanlarda görülmeye başlandı.
Son iki aydır akaryakıt ürünlerine gelen zamların ardından vatandaşalar daha uygun alternatiflere yönelemeye başladı. 20-30 Yıl önce özellikle kırsal alanlarda kullanılan at arabası yüksel fiyatlar nedeniyle yine yollara çıkmaya başladı.
AT ARABASI GERİ DÖNDÜ
GAP’ın Başkenti konumundaki Şanlıurfa’da yaz aylarında tarım işçilerin yoğun mesaisi başlıyor. Harran ve Suruç ovasında ayağın pamuk ekimlerinde tarla çapa ve sulamaya giden çiftçiler akaryakıta gelen son zamların ardından eskiye yönelmeye başladı. Çiftçiler tarlalara daha uygun olan at arabasıyla gitmeye başladı.
 
Bu haber 582 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum