Reklam
Reklam

ASPİM'den Şehit Aileleri onuruna akşam yemeği

18 Mart şehitleri anma günü ve Çanakkale deniz zaferinin 102. Yıldönümü münasebeti ile Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASPİM) tarafından şehit aileleri onuruna program düzenlendi.

ASPİM'den Şehit Aileleri onuruna akşam yemeği
Editör: Urfa Haber 63
19 Mart 2017 - 11:58

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASPİM) tarafından şehit aileleri onuruna yemek verildi. Düzenlenen programa Şanlıurfa valisi Güngör Azim Tuna, 20.Zırhlı Tugay Komutanı İsmail Hakkı Köseali, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Ahmet Eşref Fakıbaba, İbrahim Halil Yıldız, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kemal Timuroğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Acar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Hasan Aslan, şehit aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici yaptı. Şanlı tarihimiz ile başlayan, Çanakkale ruhu ile devam eden ve son olarak da 15 Temmuz darbe girişimi ile milletimizin ve devletimizin istikbal ve istiklaline yönelik olarak tertip edilen kumpas ve tuzaklar yine milletimizin azim ve kararlılığı ile bir kez daha kahramanca bertaraf edildiğini belirten müdür Bilici, “Bu azimli ve kararlı direnişin en ön saflarında, bütün şanlı tarihimiz boyunca olduğu gibi yine aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz yer almıştır. Dün, tarihimizi altın harflerle yazdıran şehitlerimizi ve gazilerimizi anlamadan, çocuklarımıza anlatmadan güvenli bir nesil ve güvenli bir geleceği de inşa etmemiz mümkün olmayacaktır.

Şehitlerimizin vatan ve milletten sonra bizlere bıraktıkları en önemli emanet geride bırakmış oldukları yakınlarıdır. Bu anlayışı esas alan devletimiz ve hükümetlerimiz; son yıllarda şehit yakınlarına ve gazilerimize ülkenin olanakları dâhilindeki bütün imkânları seferber etmiştir.

Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz daha fazlasına ve daha iyisine layıklar ve fazlasıyla da hak etmektedirler.  Ulusal imkânlarımız geliştikçe de daha fazla hak ve imkâna sahip olacaklarına inancımız tamdır. Ancak daha da önemlisi şehit yakını ve gazilerimize olan sevgi, saygı, ilgi, münasebet ve minnettarlığımız olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve hasret ile yâd ediyor, muhterem gazilerimize de sağlık ve huzur dolu uzun ömürler diliyorum” dedi.

Şanlıurfa Şehit Aileleri dernek Başkanı Mehmet Yavuz, devletimiz her zaman olduğu gibi şehit ailelerimizin yanındadır. Ben ve şehit ailelerim adına bu organizasyonda emeği geçen başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Hasan Bilici ve çalışanları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, “Şehit ailelerinin canlarından bir can olan evlatlarını vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğrunda şehit verdiğini belirtti. Milletvekili Cevheri  ‘Bizler ne yapsak şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Şehitlerimizin emaneti olan ailelerine sahip çıkmak bizim en önemli görevlerimizdendir.’ dedi.

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız,” Bu vatan için her zaman varım diyen vatandaşlarımız var. Ülke olarak bugün de biriz yarın da bir olacağız. Vatanımızın birliğini, bütünlüğü, kardeşliğini sağlamak, güçlü devlet olmak için çaba sarf etmek hepimizin görevidir ” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, “Milletin birlik ve beraberliğine halel gelmemesi için tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan şiarıyla bu memleketi bölmek isteyenlere karşı mücadele ederken can verip şehit düşenler bizler için çok azizler. Şehitlerimizin emanetleri olarak gördüğümüz başta eşleri, anneleri, babaları yavruları bizim için çok önemli. Devletimiz her zaman onların yanında olmaya çalışıyor. Bizlerde bu ilde göreve başladığımız günden beri kendilerini ziyaret etmeye çalışıyoruz. Çünkü biz biliyor ve inanıyoruz ki, bugün bu coğrafyada huzurlu bir şekilde yaşıyorsak, bu bayrağımız dimdik dalgalanıyor, bu ezanlar susmuyorsa bunu vatan için canlarını feda eden şehitlerimize borçluyuz.” dedi.

Programın sonunda Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici’ye plaket takdim edildi.

Bu haber 568 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum