Reklam
Reklam

Araçların kışlık bakımı ihmal edilmemelidir

Şanlıurfa'da Evren Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren oto tamir ustaları, kış ile birlikte araçlarının bakımlarını yaptırmaları gerektiği hususunda araç sahiplerini uyardı.

Araçların kışlık bakımı ihmal edilmemelidir
Editör: Urfa Haber 63
04 Ocak 2021 - 11:03
Araç tamir ustaları, soğuk havalarda en çok dikkat edilmesi gereken konunun antifriz olduğunu dile getirerek, antifriz'in ölçülmesi gerektiğini anlattı. Periyodik bakımların da yapılması konusunda hatırlatmada bulunan araç tamir ustaları, kışı rahat geçirmek için araçlarda mutlaka kış bakımlarının yapılması gerektiğini vurguladı
Evren Sanayi Sitesi'nde uzun yıllar oto tamircisi olan  Salih Aslan, soğuk hava sebebiyle yaklaşık iki haftadır iş yoğunluğunun arttığını söyledi. Aslan, şunları kaydetti: “Öncelikle antifriz derecesinin ölçülmesi gerekiyor. Daha sonra ise motorun periyodik bakımları yapılmalı. Yağ değişimi, yağ, hava, mazot ve yakıt filtreleri değiştirilmeli. Özellikle mazot filtresinde kışın soğuk havalarda biriken sular donar ve aracı olumsuz derecede etkiler. Bu nedenle mutlaka araçların içerisinde antifriz olmalıdır. Kışın olan kazaların temelinde buzlanma, yolun durumuna göre önlem almamak ve araçlarımızı kışa hazırlanmamak başta gelmektedir. Bunun için kış lastiği takılmalı, çekici halat, zincir bulundurulmalı, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca, akülere asit, radyatörlere antifriz biran önce konulmalıdır. Balatalar, silecekler, diskler, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmelidir" diye konuştu.
Araç tamir ustalarından İsmail Büyük ise, LPG'li araç kullanan sürücülerinde kışa girmeden önce mutlaka araçlarının bakımını yaptırmaları gerektiğini söyledi. Bakımı yapılmayan LPG'li araçların kışın daha fazla yakıt tüketebileceğini eskiyen gaz hortumlarının soğuk havadan kaynaklı gaz sızıntısı yapabileceğini vurgulayan araç tamir ustası Büyük, basit görülen arızaların ve ya eksiklerin araçlarda büyük hasarlara ve ya kazalara yol açabileceğini söyleyerek araç sahiplerinden araçlarını kışa hazırlamalarını istedi.
 
Bu haber 1154 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum