Reklam
Reklam

Akçakale'de ilginç olay: Belediyenin borcunu ödemek için parkı sattılar

Akçakale Belediyesi önceki dönemlerden kalan borçlar nedeniyle icra yoluyla Atatürk Mahallesi 431/1 ada içerisinde bulunan 820 metrekarelik parkı sattılar.

Akçakale'de ilginç olay: Belediyenin borcunu ödemek için parkı sattılar
Editör: Urfa Haber 63
17 Mart 2021 - 14:11
Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ilk göreve geldiği zamanlarda da belediyenin önceden çok fazla borcu olduğunu dile getirmişti. Bugün yapılan açıklamada ise ilginç bir olay yaşandı. Akçakale Belediyesi eski dönemden kalan borcu kapatmak amacıyla ilçede bulunan parkı icra yoluyla satışa çıkardı.
Belediye'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; "Mahalle sakinlerinin başvurusuna ve talebine istinaden açıklama yapılması elzem görülmüştür. Atatürk Mahallesi 431/1 ada içerisinde bulunan 820 metrekarelik parkın, önceki dönemlerden kalan borçlar nedeniyle icra yoluyla satışı yapılmıştır. Park, Akçakale İcra Dairesi 2019/146 esas sayılı icra dosyası ile alacaklı M.E. tarafından ihale yoluyla satılmıştır. Ancak 2019/106 esas sayılı dosyada Akçakale Belediyesi’nden alacaklı olan bir beton firması ilk sırada olduğu için satıştan sonra elde edilen gelir firmanın hesabına aktarılmıştır. Söz konusu beton firmasının Akçakale Belediyesi’nden önceki dönemden kalan 3.800.000 TL, bir gıda firmasının ise 2.200.000 TL alacağı bulunmaktadır.
Konuya ilişkin belge ve bilgiler mahalle muhtarıyla paylaşılmıştır. Kamuoyuna duyurulur."
 
Bu haber 918 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum