Reklam
Reklam

AK Parti Şanlıurfa'da e-temayül yoklaması başladı

Şanlıurfa ve ilçelerinde 335 kişi AK Parti’de milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti Şanlıurfa'da e-temayül yoklaması başladı
Editör: Urfa Haber 63
25 Mart 2023 - 12:56
Başvurularının sona ermesinin ardından 11 Nisan Kapalı Spor Salonunda Kahramanmaraş Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Özdemir, Bursa Milletvekili MKYK Üyesi Mustafa Esgin, Gençlik Kolları MKYK Üyesi Enes Kaşkaş, Kadın Kolları MKYK Üyesi Münire Ayvacı Gözütok, 10. Bölge Uzmanı İ. Alperen Bayrak, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, İlçe Başkanları ve partililerin katılımıyla temayül yoklaması başladı.
Toplantı öncesi açıklamada bulunan MKYK Üyeleri ve İl Başkanı Kırıkçı, yoklamanın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
TEMAYÜL YOKLAMASI ÖNEMLİ BİR KRİTER”
Temayül yoklamasının önemli bir kriter olduğunu ifade eden Kahramanmaraş Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Özdemir; “AK Parti Genel Merkezinin görevlendirmesiyle teşkilat temayül yoklaması yapıyoruz. Teşkilatımızda görev yapmış kardeşlerimizin aday belirlemedeki eğilimlerini alabilmek için böyle bir uygulamamız var yıllardır yapıyoruz ama iki seçimdir bunu elektronik yapıyoruz E-Temayül şeklinde yapıyoruz. Bugünde burada dijital üzerine E-Temayül şeklinde teşkilatımızın aday adaylarıyla ilgili eğilimlerini almak üzere bir toplantı tertip ettik İl Başkanlığımızın koordinasyonuyla ve Genel Merkezimizin görevlendirmesiyle. İnşallah bugün Şanlıurfa’mızda Milletvekili Adaylığı için müracaat etmiş arkadaşlarımıza teşkilatımızın eğilimi nedir bununla ilgili bir yoklama yapacağız. Teşkilat temayül yoklaması tabi ki aday belirlemede tek başına bir kriter değil ama önemli bir kriter AK Parti’nin aday belirleme kriterlerinden bir tanesi. Burada kişi oy kullanır kullanmaz oylar Genel Başkanımızın sistemine düşer sadece Genel Başkanımız bunu görebilir Başkanımızda çıkan sonuçlara göre bir karar alacak bunların hepsi Şanlıurfa’mız için. Sorunsuz güzel herkesin özgür bir şekilde oy kullandığı mahremiyeti korunan bir çalışma yapıyoruz.
 “ŞANLIURFA BİZİM ÇOK ÖNEMLİ BİR YER”
Cumhuriyetin 100’ncü yılında önemli bir seçime gittiklerini ve Şanlıurfa’nın da çok önemli olduğunu söyleyen Bursa Milletvekili MKYK Üyesi Mustafa Esgin; “Cumhuriyetimizin 100. Yılında son derece önemli bir seçime gidiyoruz Şanlıurfa’da bizim çok önemli bir yer. Bugün başkanımızın da ifade ettiği gibi görevli bir ekip olarak temayül yoklaması için buradayız. Teşkilatımızın temayülleri bu önemli seçimde verilecek kararlar öncesinde son derece önemli bir aşama teşkil ediyor. İnşallah Şanlıurfa’mız için, ülkemiz için hayırlara vesile olur. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.
 “DEMOKRATİK YARIŞ KARDEŞLİK VE ŞÖLEN HAVASINDA GEÇECEK”
Son olarak söz alan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı; “ Seçim işleri başkanlığımız ile İl Başkanlığımız birlikte yapmış olduğumuz bir temayül yoklaması çalışması bugün inşallah tüm adaylarımızın için hayırlı uğurlu olsun. 28. Dönem milletvekili aday adayı tespiti sürecinde temayül yoklaması önemli bir kriter dolaysıyla bizlerde teşkilatımızla, aday adaylarımızla birlikte buradayız inşallah bu demokratik yarış kardeşlik ve şölen havasında geçecek” diye konuştu.
Temayül yoklaması saat 10.00’da başladı 16.00’a kadar süreceği öğrenildi.
 
Bu haber 853 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum