Reklam
Reklam

Abide kavşağına dev bir Göbeklitepe maketi isteniyor

Şanlıurfalılar Abide kavşağına dev bir Göbeklitepe maketi istiyor Tarihin sıfır noktası olan Göbeklitepe her geçen gün dünyanın ilgi odağı olmayı devam ediyor.

Abide kavşağına dev bir Göbeklitepe maketi isteniyor
Editör: Urfa Haber 63
14 Şubat 2021 - 11:27
Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yer alan Göbeklitepe, tarihiyle ezberleri bozarken Şanlıurfa Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Bahattin Çelik, resmi Twitter hesabında yerel yönetimlere önerdiği proje vatadandaşlarin desteğini topluyor. Şanlıurfanın Göbeğinde yer alan kavşağa bir Göbeklitepe maketinin yapılmasını öneren Mimar Çelik, bir maketin şanlıurfaya birçok değer katacağını vurguladı.
Şanlıurfalı vatandaşların desteğini toplayan Mimar Çelik, Şanlıurfa'nın değerlerini korumak ve canlı tutmak için basit ama etkili yolların oldugunuda belirtti. Mimar Çelik'in ilgi gören tweeti şöyle;
"Abide kavşağına dev bir Göbeklitepe maketi inşa etsek fena mı olur ? Şöyle akşamları ışıl ışıl rengarenk görünse mesela? Göbeklitepe gibi eser elimizde, yerli ve yabancı turistlere daha göbeklitepeye gitmeden şehrin göbeğinde heyecanlandırsak? Maliyeti çok değil urfamıza yakışır"dedi.

 
Bu haber 1268 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum