Reklam
Reklam

35 milyon dolarlık parkın temelini Bakan Çelik attı

Şanlıurfa’da ihalesi yapılan şehir merkezinin göbeğinde bulunan eski 11 Nisan Şehir Stadının yerine planlanan şehir parkının temeli düzenlenen törenle atıldı.

35 milyon dolarlık parkın temelini Bakan Çelik attı
Editör: Urfa Haber 63
05 Nisan 2015 - 13:20

Şanlıurfa’da ihalesi yapılan şehir merkezinin göbeğinde bulunan eski 11 Nisan Şehir  Stadının yerine planlanan şehir parkının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Ak Parti’nin seçim vaadi olarak 2011’de 4 yılda 400 proje, 2014’te 763 proje arasında gösterdiği şehir parkının temeli sonunda atıldı. İhalesi kısa süre önce yapılan eski 11 Nisan Şehir Stadının yerine planlanan parkın temeli düzenlen törenle atıldı. 35 milyon dolarlık parkın temelini Bakan Çelik, attı

11 Nisan Şehir Parkı temel atma töreni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla atıldı. 35 milyon dolara mal olacak parkın temelini atan Bakan Çelik, Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan 11 Nisan eski şehir stadyumunun yıkılmasıyla boş kalan alan 35 milyon dolar harcamayla Şehir Parkı'na dönüştürülecek. Büyük bölümü yeşil alan olacak park için düzenlenen temel atma törenine çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti milletmekleri ve İlçe Belediye Başkanları ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Bakan Çelik, şunları söyledi.

 

üst kısımda cami olacak

Alanın üst kısmının büyük bir çoğunluğu ise park alanı olarak değerlendiriliyor.  İçerisinde Spor alanları yapay göletler su unsurları ve ağaçların bulunduğu parkta yürüyüş alanları da bulunuyor. Projenin en dikkat çeken yanı ise alanın en ucunda bulunan büyük bir cami. Projeye göre bölgenin en büyük camilerinden birinin 11 Nisan alanına yapılması planlanıyor. Projeye göre 11 Nisan alanında üst kısmı park alt kısmı ise yer altı çarşısı ve otopark olarak tasarlandı. Bununla da sınırlı kalmayan projede Atatürk Bulvarı kısmında iş yerleri de yapılacak

Şanlıurfa Büyük Şehir belediye başkanı Celalettin Güvenç Bakan Faruk Çelik’e mırra takımı hediye etti. açılış öncesi  İl Müftüsü İhsan Açık dua okudu kurbanlar kesildi bakan Faruk Çelik parka ilk ağacı dikti.

Bu haber 938 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum