Reklam

2019'da Şanlıurfa'da neler yaşandı!

Şanlıurfa'da 2019 yılında yaşanan önemli gelişmeler, Şanlıurfa'ya böyle yansıdı.

2019'da Şanlıurfa'da neler yaşandı!
Editör: Urfa Haber 63
01 Ocak 2020 - 12:31

2019 yılını geride bıraktığımız bugünde, 2019 yılı içerisinde yaşanan belli başlı olayları sizinle paylaşıp, iz bırakan haberleri tekrar hatırlatmak istedik. 2019 yılı içerisinde yaşanan olumsuz olayların 2020’te yaşanmamasını diler, yeni yılınızı kutlarız.

2019 Yılı 'Göbeklitepe' Yılı İlan Edildi:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AKP Grup Toplantısı sırasında 2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edildiğini açıkladı.

12 bin yıllık tarihiyle insanlığın en eski miraslarından olan ve Şanlıurfa'da bulunan Göbeklitepe, 2019 yılına adını verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı duyuruyla, Dünya Kültür Mirası kalıcı listesinde yer alan ve Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe’nin adı 2019 yılıyla bütünleştirildi ve 2019, Göbeklitepe yılı ilan edildi.

UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne girmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019'un 'Göbeklitepe Yılı' ilan edilmesinin ardından, tarihi ören yeri yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 12 bin yıllık geçmişi ile dünyanın bilinen en eski tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe'yi gezen yerli ve yabancı turistler, daha sonra kentin simgesi olan Balıklıgöl'e geçerek burada manevi atmosferi teneffüs ediyor. Hazreti İbrahim ve daha birçok peygambere ev sahipliği yapan kent 'Peygamberler Şehri' diye adlandırılırken, dünyanın önemli inanç merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. 2019'un 'Göbeklitepe Yılı' ilan edilmesinin ardından yerli ve yabancı turistlerin kente ilgisi gün geçtikçe artıyor. Otellerde de doluluk oranının yüzde yüz seviyelerine ulaştığı belirtildi.

Urfa'daki Banka Soyguncusu Yakalandı

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde geçtiğimiz hafta Emniyet Caddesinde bir bankayı soyup daha sonra kayıplara karışan şahıs emniyet ekiplerinin titiz çalışması sonucunda yakalandı.

Olay geçtiğiniz günlerde yaşanmıştı. Yüzü maskeli bir şahıs elindeki tabancı ile girdiği bankada soygun yaparak daha sonra olay yerinden kayıplara karışmıştı. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda asker olduğu öğrenilen İ.E ismindeki hırsız kıskıvrak yakalandı. Cinayet-Gasp büro amirliğince yapılan operasyonda şahıs soygunda kullandığı silah, bankadan çaldığı paralar ve bankanın güvenlik görevlisinden aldığı tabanca ile yakalandı. İ.E isimli şahısın yakalanması için yapılan operasyon sırasında yapılan aramada samanlığın içine gizlenmiş durumda, 1 adet banka güvelik görevlisine ait, 9 mm sarsılmaz marka siyah renkli tabanca ve silaha ait 1 adet şarjör ve şarjöre basılı 2 adet 9 mm fişek, Soygun sırasında şüphelinin kullandığı

1 adet 9 mm Canik 55 marka krom kaplama silah ve silaha ait 2 adet şarjör 12 adet fişek, bankadan gasp edildiği değerlendirilen 12 Bin 030 TL para, soygun sırasında kullanılan 1 adet siyah renkli maske ve soygun sırasında kullanılan 1 adet siyah sırt çantada yapılan operasyon ile ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli emniyetti işlemleri sonrası mahkemeye sevk edildi. Mahkemede tutuklanan İ.K daha sonra cezaevine gönderildi.

Bozova'da Roma Dönemine Ait Kaya Mezarı Bulundu

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde iş makinesiyle yapılan kanal kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen kaya mezarı bulundu.

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi kırsal Dutluca Mahallesi'nde iş makinesiyle kanal kazısı yapılırken, bir noktada çökme yaşandığını fark eden kepçe operatörü çalışmayı durdurarak, durumu yetkililerle paylaştı. Çökmenin yaşandığı noktada inceleme yapan yetkililer, bir mağara içerisinde insana ait olduğu düşünülen kemikleri fark edince durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri olay yerine giderek, bölgede güvenlik önlemi aldı. Müze Müdürlüğü yetkilileri tarafından kanal çalışmasının durdurulduğu, bölgenin durumuyla ilgili  hazırlanacak raporun ardından karar verileceği belirtildi.

 

Çırçır Makinesine Düşen Çocuk Öldü

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde pamuk tarlasında traktöre bağlı çalışır durumda olan çırçır makinesine düşen 14 yaşındaki Ahmet . hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre olay sabah saatlerinde Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yardımcı Mahallesi Zeynep köyünde meydana geldi. Buğday hazırlığı için pamuk tarlasında hazırlık yapan Ahmet Ç., pamuk sapların kırılması için yapılan çırçır makinesinin üzerine düştü. Traktör şoförünün görmesi ile traktörünü durduran sürücü, yakında bulunanlardan yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ise yaptığı incelemeler sonucunda Ahmet Ç.’nin yaşamı yitirdi. Makineden çıkarılan Ahmet Ç'nin cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gelin Damadı Öldürdü

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yeni evlenen çiftin arasında boşanma nedeniyle  çıkan tartışmada gelin kocasını bıçakla öldürdü.

Edinilen bilgiye göre olay, Haliliye ilçesine bağlı Veysel Karani Mahallesi'nde yaşandı. Yeni evlenen Engül çifti, 15 gün önce Veysel Karani Mahallesi'ndeki 5 katlı bir binanın birinci katına yerleşti. İddiaya göre, gece geç saatlerde yeni evlenen çiftler arasında boşanma yüzünden tartışması yaşandı. Çıkan tartışmada Yeni evli olan gelin eşi 22 yaşındaki Mehmet E.'yi bıçakladı. Bıçak darbeleri ile ağır yaralanan damat, ihbarla olay yerine giden 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alına damat, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Mehmet E.'ün cesedi otopsi işlemleri için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kocasını öldürdüğü edilen gelin gözaltına alındı.

Korkunç Kaza Kafa Kafaya Çarpıştılar, 2 Ölü

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Öğrenci Taşıyan Servis ile İşçi Taşıyan Minibüs ile çarpıştı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza sabah saatlerinde Suruç ilçesine bağlı Yanaloba mevkiinden meydana geldi. İddiaya göre Harran’dan Gaziantep yönüne giden Mahmut Akkurt yönetimindeki  37 PF 231 plakalı işçi taşıyan servis ile Yağışlı köyünden öğrenci taşıyan Hüseyin AY idaresindeki 44 EG 340 plakalı öğrenci servisi Yanaloba mevkiinde kafa kafaya çarpıştı. Meydana gelen kaza sonrası olay yerine ilçe ve Şanlıurfa merkezden çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada Fethi Akkurt, Hatice Sonar'ın ve ismi öğrenilemeyen 1 kadının olay yerinde hayatını kaybetti. 19 kişi ise yaralandı. Olay yerine giden ambulanslar aldığı yaralıları Suruç, Birecik, Balıklıgöl Devlet Hastanesi, Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanelerine kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

10 Ocak Geleneği Şanlıurfa’da Devam Etti

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile ŞUÇGAD tarafından düzenlenen özel gece de gazeteciler doyasıya eğlendiler.

Şanlıurfa’da görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen programda bir araya geldi. 10 Ocak Dünya Gazeteciler günü dolayısıyla Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) tarafından Cumhuriyet Tesisleri'nde organize edilen etkinliğe Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Abdulkadir Acar, İl Jandarma Komutun Yardımcısı, Karaköprü Belediye Başkanvekili Bekir Sıtkı Akyol, Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Siirt Cemiyet Başkanı Atilla Durak ve Yönetimi, Batman Cemiyet Başkanı Ercan Atay ve Yönetimi, Kilis Cemiyet Başkanı Nezir Çağlar, Kilis 79 TV Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alpdağ, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dışkaya, Kamu Kurum Müdürleri, STK temsilcilerin yanı sıra Şanlıurfa’nın dört bir tarafından gelen basın mensupları katıldı.

Dernek faaliyetlerinin içerisinde yer aldığı sinevizyon gösterisiyle başlayan gece, Urfa sıra gecesi ile devam etti. Gazetecilerin doyasıya eğlendiği gecede Urfalı sanatçılarda sahne aldı. Birçok parçanın seslendirildiği gecede gazeteciler halay çekerek gecenin tadını çıkarmaya çalıştılar. Geç saatlere kadar süren gazeteciler gecesi Hasan Ocakoğlu’nun stand up gösterisiyle son buldu.

Şanlıurfa'da Cinnet Getiren Damat Dehşet Saçtı: 2 Ölü, 2 Yaralı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde damat cinnet getirdi, 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Olay Birecik ilçesine bağlı Karabaş kırsal Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, damat Seydi A. henüz nedeni belli olmayan bir nedenden dolayı tartıştığı kayınbabası Ömer Aslan, kayınbiraderleri Hacı Aslan, Kadir Aslan ve amcasının oğlu Mehmet Aslan’a  silah ile yaraladı. Olayın haber verilmesi ile olay yerinse sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılardan  Ömer Aslan  olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralılar, ambulanslarla Birecik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralılardan Mehmet Aslan yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtulmayarak hayatını kaybetti. Hacı Aslan ve  Kadir Aslan’ın durumunun ise ağır olduğu öğrenildi. Yaşanan kavga nedeniyle bölgeye çok sayıda jandarma sevk edildi.

Kardeşini Öldüren Firari Zanlı Akçakale'de Yakalandı

Şanlıurfa-Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde iki yıl önce ağabeyi bıçaklayarak, öldüren Ali Dede , Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yakalandı.

Olay, İki yıl önce Gaziantep'in, Oğuzeli ilçesine bağlı Karataş Mahallesi'nde meydana geldi.  İddiaya göre Suriyeli Ali Dede ile ağabeyi Şeydi Dede arasında bazı sorunlardan dolayı tartışma çıktı. tartışma kavgaya dönüştü,  Ali Dede, ağabeyine  Şeydi Dede, bıçakladı.  Olayın haber verilmesi ile olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. sağlık görevlileri, yaptığı kontrolde, Şeydi Dede'nin öldüğü belirledi Ali Dede ise kayıplara karıştı. Olayla ilgili çalışma başlatan Jandarma ekipleri  Ali Dede'nin Akçakale ilçesinde saklandığı belirledi. Belirlenen adrese dün operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, Dede'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan Ali Dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şanlıurfa’daki Derbiyi Fenerbahçe Kazandı

Basketbolda Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final maçında Fenerbahçe, Galatasaray 71-56 yenerek, yarı finale yükseldi.

Şanlıurfa'nın ev sahipliğinde 11 Nisan Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası karşılaşmalarına gençler yoğun ilgi gösterdi. Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşma öncesi karşılaşmanın oynanacağı spor salonuna gelen gençler, polis kontrolünden geçtikten sonra içeri girdi.

Şanlıurfa’nın ev sahipliğinde organize edilen Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşması ilk günün son maçında Fenerbahçe, Galatasaray ile karşılaştı. Fenerbahçe, Galatasaray 71-56 yenerek, yarı finale yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Urfa’da!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa’da gerçekleştireceği miting ve bir dizi program için kente uçakla geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslenmek üzere Şanlıurfa’ya geldi. Uçakla GAP Havalimanı'na gelen Erdoğan’ı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Jandarma Komutanı, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı, Emniyet Müdürü ve yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa’daki programları kapsamında kente geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Abide Toplanma Merkezi Yanında düzenlenecek mitingde vatandaşlara hitap edecek. Cumhurbaşkanı daha sonra 16.30’da Göbeklitepe Ören Yeri Resmi Açılış Töreni’ne katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18.30’da Aynı Gök Kubbe Altında Gönül Dilimiz Türkiye 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Buluşması programına katılacak.

Dünyaca Ünlü Şef Harran'da Ekmek Açtı

Dünyaca Ünlü Şefler  Yerel Tohuma ve Sürdürülebilir Gıdaya Dikkat Çekmek İçin  Şanlıurfa’da Buluştu, Harranlı kadınlarla ekmek pişiren şefler puşi takıp kubbeli evleri gezdi.

Gastronominin Oscar’ı olarak bilinen Basque Dünya Aşçılık ödüllerinde dünyanın ilk 10 şefi arasına giren Şef Ebru Baybara Demir ve Brezilyalı Şef David Hertz gastronominin ilk başladığı yer olarak kabul edilen Şanlıurfa’nın tarihi Harran ilçesinde  ilk kez bir araya geldi.

İklim değişikliğine karşı, yerel tohumlarla gıdanın sürdürülebilirliğinin önemine vurgu yapmak için bir araya gelen şefler, Dünya'nın ilk üniversitesinin yer aldığı Kubbeli evlerde bir araya geldi. Şefler Harran Sur İçi’nde bölge kadınlarıyla beraber Mezopotamya’nın en eski buğdayı Sorgül ile tarihte bilinen en eski ekmek formunu açıp  pişirdi. Şefler Harran'a hayran kaldıklarını belirtiler.

Topraktan Tabağa Projeleriyle ile mülteci ve yerel halkın kalkınması ve sosyal entegrasyon çalışmalarıyla son iki yıldır Dünyanın en prestijli gastronomi ödüllerinden biri olan Basque Dünya Aşçılık ödüllerinde dünyanın ilk 10 şefi arasında yer alan Mardinli Şef Ebru Baybara Demir, Gastromotiva projesinin kurucusu dünyaca ünlü Brezilyalı Şef David Hertz’le dünyadaki iklim değişikliğine dikkat çekmek için Şanlıurfa’da buluştu. Gastronominin ilk başladığı yer olarak kabul edilen Şanlıurfa’da bir araya gelen şefler,bölge kadınlarıyla birlikte tarihte bilinen ilk ekmek formu olan yufka ekmeğini Mezopotamya’nın en eski buğdayı Sorgül ile pişirdi.

Fenerbahçe Şanlıurfa'da Kupayı Kaldırdı

Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Finali’nde Fenerbahçe, BOTAŞ’ı 60-53 yenerek kupayı kazandı.

Şanlıurfa'da oynanan Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Final maçı Fenerbahçe ile Botaş arasında oynandı, kupayı Fenerbahçe kazandı. 

Türkiye Basketbol Federasyonu Kadınlar Türkiye Kupası final maçı  saat 15:00’da 11 Nisan Kapalı Spor Salonunda oynandı.  Oldukça yoğun bir seyirci katılımı ile başlayan maç oldukça çekişmeli geçti. Yaklaşık bir haftadır süren kupa maçlarında finalde karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Botaş sahada kozlarını paylaştı. Yoğun tempo ve seyirci desteği ile oynanan maçı Fenerbahçe 60-53 kazanarak kupanın sahibi oldu.

Göbeklitepe’yi Hafta Sonu 10 Bin Kişi Ziyaret Etti

‘Göbeklitepe Yılı’ ilan edilen 2019’un ilk aylarında Şanlıurfa’daki tarihi miras, yerli ve yabancı 100 binin üzerinde turisti ağırladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2019'u 'Göbeklitepe Yılı' ilan ederek açılışını yaptığı Şanlıurfa'daki 12 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Dünyanın en eski anıtsal tapınağı olarak kabul edilen ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'yi hafta sonları yerli ve yabancı yaklaşık 10 bin kişi ziyaret ediyor.

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan," SayınCumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2019'u "Göbeklitepe yılı" ilan etmesinin ve Göbeklitepe'nin resmi açılışını yapmasının ardından gelen ziyaretçi sayısının günden güne arttığını söyledi"

Urfa'da İki Kişi Evde Ölü Bulundu

Şanlıurfa’nın Bozova İlçesine bağlı Yaşlıca Beldesinde İki kişi evinde ölü bulundu.

Edinilen bilgiye göre Bozova İlçesine bağlı Yaşlıca Beldesinde yaşandı. Bir evde silah seslerini duyan vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri 2 kişinin silahla vurulduğunu ve olay yerinde yaşamlarını yitirdiklerini tespit etti. Olay yerinde hayatlarını kaybeden Şahıslar otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Hayatını kaybeden kişilerin İmam A. Ve Ziya K. olduğu öğrenildi. Olay yerinde jandarma sıkı güvenlik önlemi aldı. Evde, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları devam ediyor

Şanlıurfa'da Tartıştığı Karısını Öldürdü

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde koca, tartıştığı eşini bıçaklayarak öldürdü.

Olay Viranşehir ilçesine bağlı Yeni mahallesinde yaşandı.  iddiaya göre,  Madde bağımlısı olduğu iddia edilen koca  B.İ, henüz bilinmeyen bir nedenle 6 çocuk annensi eşi A.İ ile tartışmaya başladı. Tartışma kavgaya dönüştü kavgada B.İ. eşi A.İ.'yi boğazından bıçakladı. Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine Polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, A.İ’nin olay yerinde öldüğünü belirledi.  A.İ’nin cansız bedeni Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırılırken, Koca B.İ Polisler tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İşte Şanlıurfa Seçim Sonuçları

Şanlıurfa’da 1 milyon 95 bin kişinin sandık başına gittiği seçimin resmi sonuçlarına göre 13 ilçede sandıkların yüzde 100'ü açıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

AK Parti Adayı Zeynel Abidin Beyazgül,

AKÇAKALE:

 AK Parti Mehmet Yalçınkaya

BİRECİK:

AK Parti Mahmut Mirkelam

BOZOVA

AK Parti Suphi Aksoy

CEYLANPINAR

AK parti Abdullah Aksak

EYYÜBİYE

AK Parti Mehmet Kuş

HALFETİ

AK Parti Şeref Albayrak

HALİLİYE

AK Parti Mehmet Canpolat

HARRAN

Cumhur İttifakı Mahmut Özyavuz

HİLVAN

AK Parti Aslan Ali Bayık

KARAKÖPRÜ

AK Parti Metin Baydilli

SİVEREK

AK Parti Şeymus Aydın

SURUÇ

HDP Hatice Çevik

VİRANŞEHİR: 99,75

AK Parti Salih Ekinci

Bu Mahallede 50 Yılda Bir Muhtar Değişir

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yusuf paşa muhtarı Hasan Paydaş 50 yıl sonra muhtarlık mührünü devretti. Yapılan mahalli seçimlerde aday olan Mehmet Gültoprak Muhtarlığı kazandı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yusuf Paşa Muhalle muhtarı Hasan Paydaş, birinci azasına 50 yıl sonra muhtarlık mührünü teslim etti.

Yusuf paşa mahallesinde 1969 yılında aday olduğu muhtarlığı kazanan ve 50 yıldır mührü bırakmayan 85 yaşındaki Hasan Paydaş, sağlık sorunları nedeniyle yeni muhtar seçilen birinci azası Mehmet Gültoprak'a muhtarlık mührünü devretti.

11 Nisan Heyecanı Kortej Yürüyüşü

11 Nisan Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99'ncu yıldönümü etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kortej yürüyüşü düzenlendi.

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümünde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş Ulu Cami'den başladı. Öğrenciler dev Türk Bayrakları taşırken, gaziler de kortej yürüyüşündeki yerini aldı, Oldukça coşkulu devam eden yürüyüş Hamerat çarsısında sona erdi. Yürüyüşe Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Tugay Komutanı Tuğgeneral Sayın Oktay Ağbuga, Milletvekili M.Ali Cevheri, Eyyübiye İlçe Belediye Mehmet Kuş, Haliliye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipoğlu STK Temsilcileri, Şehit yakınları, Gaziler ile yerli yabancı binlerce vatandaş katıldı.

Yürüyüşe önden ve arkadan polis ekipleri eşlik etti. Mehter takımının öncülük ettiği kortejde dev Türk Bayrağı taşıyan gençler, dönemin yöresel kıyafetlerini giyenler ve atlı grup yer aldı.

Urfalı Sanatçılardan Göbeklitepe Tanıtımı

Turizm ve Kültür bakanlığınca organize edilen ve Bakan Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'un da yer aldığı çok sayıda sanatçı Şanlıurfa'ya gelerek kentin tarihi yerlerini gezdiler. Sanatçılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  2019 Göbekelitepe yılı ilan edilmesiyle Göbeklitepe pozu vererek tanıtımına katkı sağladılar.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, ülke turizmine katkı sağlamak ve farklı yardımlaşma derneklerine destek olmak amacıyla başlatılan "Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz" projesi kapsamında ünlülerle, Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti. Aralarında, Şanlıurfalı sanatçılar Ferhat göçer, Seyyal Taner ve Bülent inal ile çok sayıda sanatçı Göbeklitepe'ye  gezip fotoğraf çektirdiler.

Son yıllarda oynadı Payitaht Abdülhamid'in yıldızı Bülent İnal, Şarkıcı Ferhat Göçer ve Seyyal Taner Göbeklitepe'yi  ziyaret etti.

İnal, Harran ve Şanlıurfa Müze Kompleksi'yle Şanlıurfa'nın güzel bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Göbeklitepe Türkiye için çok büyük bir değer, sahip çıkıp bu değeri bütün dünyanın bilmesini sağlamamız gerekiyor." dedi.

Şanlıurfa’ya 1 Mayıs İçin Gelen İşçiler Feci Kaza Yaptı! 5 Ölü

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı için Şanlıurfa’ya gelen yolcu otobüsü Suruç Birecik otobanında  devrildi,  ilk belirlerlere göre 5 kişi hayatını kaybetti. 5'i ağır 13 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay Suruç Birecik karayolunda meydana geldi. iddialar göre 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı için Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa’ya gelmek isteyen sağlık çalışanları taşıyan sürücüsünün ismi henüz öğrenilmeyen 46 VK 309 plakalı otobüs Şanlıurfa Birecik karayolunun 60. kilometresinde sürücüsünün kontrolünden çıkıp, devrildi. Devrilen otobüse arkadan gelen 45 HS 02 plakalı araç da çarptı. Kazada olay yerinde 5 kişi hayatını kaybetti.  Honey Ağaç, Ahmet Bostancı, Hatice Ertemiz, Fatma Gül, Ali Ilgaz Abay, Tunahan Kısaca, Ezgi Abay, Sonay Er, Fatime Yay, Emre İlgay Kısaca, Yaren Gül, Emirhan Kısaca, Rabia Gül, yaralandı. Olayın haber verilmesi ile Olay yerine çok sayıda sağlık, emniyet ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar Ambulanslarla Birecik, Suruç ve Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Şanlıurfa'da kutlanan 1 Mayıs işçi ve emek bayramı meydana gelen kaza nedeniyle yarıda iptal edildi.

Urfa'da Sulama Kanalında Erkek Cesedi Bulundu

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde DSİ ait sulama kanalında erkek ceset bulundu

Olay sabah saatlerinde Akçakale ilçesi Ortaören mahallesinde  meydana geldi. Edilen bilgilere göre, tarlada çiftçilik yapan köylüler kanalda harekesiz bir adam gördü. Çiftçiler kendi imkanlarıyla kanalda bulunan kişiyi çıkarttı. Olayın haber verilmesi  ile olay yerine Jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.  Sağlık ekipleri kanaldan çıkarılan kişinin öldüğünü sağladı. Üzerinde kimlik çıkmayan kişi otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumuna kaldırıldı. Jandarma ekipleri şahsın kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlattı.

Şanlıurfa’da İki Kardeş Evlerinde Ölü Bulundu

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi  Bamyasuyu Mahallesinde iki kardeş evlerinde ölü olarak bulundu.

Olay Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Bamyasuyu mahallesinde meydana geldi. Ölüm sebepleri henüz bilinmeyen 3 aylık iki kardeş Murat Y.ve Meral Y. evlerinde ölü olarak bulundu. Kardeşlerine bakmak için odaya giden ikizlerin 11 yaşındaki ablası kardeşlerinin hareketsiz olduğunu görünce annesine haber verdi. Koşarak odaya gelen annede çocuklarının hareketsiz kaldığını görünce durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptığı incelemede ikizlerin hayatlarını kaybettiğini gördü. Daha sonra olay yerine polis, olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Cumhuriyet savcısının incelmesinin ardından ikizlerin cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumuna gönderildi.

Daha önce de 4 çocukları ölmüş

Öte Ramazan ve Fatoş Y.çiftinin  daha öncede 4 çocuklarını kaybettiği öğrenildi.  Aynı ailenin daha önce de dört çocukları aynı şekilde vefat ettiğini ve onlar içinde yapılan otopsi sonucunda adli tıp raporlarında ölüm nedenleriyle ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtildi.

Şehit Polis Gözyaşları İçinde Memleketine Uğurlandı

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi Emniyet Müdürlüğüne bağlı ŞUTİM Ek Hizmet Binası bahçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Ankara'ya uğurlandı.

Edinilen bilgiye göre, gece saat 02.00 sıralarında Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Dergili kırsal Mahallesine 2 teröristin geldiği bilgisini alan güvenlik güçleri mahalleye operasyon düzenlendi. Operasyonda PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada her 2 terörist de etkisiz hale getirilirken Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi şehit oldu. Çatışmada 2 polis ise yaralandı. Yaralı polislerin hastanede tedavi altına alındı.

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonrası şehit Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi'nin naaşı bugün öğleden sonra tören için İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ŞUTİM Ek Hizmet Binası bahçesine getirildi.

Saygı duruşuyla başlayan tören şehidin özgeçmişinin okunmasıyla devam etti. Törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sayın Eyüp Sabri Kirişçi, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, İlçe Belediye Başkanları, Şehit Aileler dernek başkanı Mehmet Yavuz, STK temsilcilerin yanı sıra şehidin ailesi ve meslektaşları katıldı.

Şehidin al yıldızlı bayrağa sarılı tabutuna sarılan eşi Fevziye, Annesi Saime, babası İsmail ve kardeşleri  Fuat ve Fatih Kaydibi terör örgütü PKK'ya lanetler okudu. Cenaze törenine katılanlar ise PKK’ya lanet sloganları atarak lanetler okudu. 

Yapılan konuşmanın ardından İl Müftüsü Mehmet Taştan, tarafından şehit için dua edildi. Yapılan duanın ardından şehidin naaşı omuzlarda cenaze aracına taşındı. Şehit Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi memleketi Ankara'ya bağlı Çubuk ilçesine gönderilmek üzere GAP Havalimanına götürüldü,

 Siverek'te Silahlı Kavga: 6 Ölü 5 Yaralı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga eden aynı aşirete mensup kişiler arasında kan döküldü.

Şanlırufa'ya bağlı Siverek ilçesinde İzol aşiretine mensup kişiler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı. Çıkan kavgada 6 kişi hayatını kaybetti. Gerginlik yaşanan ilçede geniş güvenlik önlemi alınırken, yaralıların getirildiği hastane bahçesinde taraflar arasında çıkan arbede ise polislerin havaya uyarı ateşi açmasıyla güçlükle engellendi. Yaşananların ardından hastaneye gelen Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, olayda 6 kişinin öldüğünü söyledi. 

Binali Yıldırım, Peygamberler şehri Şanlıurfa'da

Cumhur ittifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, Şanlıurfa'da partililerle bir araya geldi.

Şanlıurfa GAP Havalimanı'na gelen Binali Yıldırım'ı, Vali Abdullah Erin ile protokol üyeleri karşıladı. Araç konvoyu eşliğinde ilk ziyaretini AK Parti İl Başkanlığı'na yapan Yıldırım'a, İl Başkanı Bahattin Yıldız, kentte yürütülen çalışmaları anlattı. Parti binasında bir süre vakit geçirerek, partililerle bir araya gelen Yıldırım, daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Şanlıurfa Merkezli 26 İlde Dolandırıcılık Operasyonu, 114 Gözaltı

Şanlıurfa merkezli 26 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda, kendilerini polis, savcı ve askeri personel olarak tanıtarak vatandaşları 11 milyon 403 bin 350 lira dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 114 zanlıdan 98'i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini polis, cumhuriyet savcısı ve askeri personel olarak tanıtarak vatandaşları 11 milyon 403 bin 350 lira dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen çete üyelerine yönelik çalışma başlattı. Şanlıurfa merkezli İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ, Hatay, Gaziantep, Konya, Bitlis, Şırnak illeri başta olmak üzere toplam 26 ilde 54 ayrı adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi  114 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda 57 adet cep telefonu, 42 adet sim kartı, 1 adet laptop, 1 adet bilgisayar kasası, 1 adet av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, banka kartları ve sim kart blokları ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmayı yürüten Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen zanlılardan 98'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 16 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şanlıurfalılar 15 Temmuz'da Tek Yürek Oldu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle, Şanlıurfa’da düzenlenen etkinliklere vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önündeki anma etkinlikleri sabah namazına kadar devam etti. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ’nün darbe girişimine canları pahasına geçit vermeyen aziz milletin yazdığı kahramanlık destanının üçüncü yıl dönümünde yapılan ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ programları, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde düzenlenen Demokrasi Nöbetleri binlerce vatandaşın katıldı.

Akşam saatlerinde Arkeoloji Müzesi önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına resim ve fotoğraf sergisinin açılışının ardından, aynı yerde akşam namazı, Yatsı namazı ve Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan anma etkinlikleri, devam etti.

Etkinliklere Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, kamu kuruluşları idarecileri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, 15 Temmuz gazileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan anma etkinliklerinde, Büyükşehir Belediyesi Engelli Mehteran Takımının gösterileri, 15 Temmuz konulu belgesel gösterimi ve şiir seslendirmeleri, İlahlı grubu Saatler 00:13’ü gösterdiğinde tüm Türkiye’deki minarelerle birlikte Şanlıurfa’daki minarelerden de selalar yükseldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 Temmuz’un üçüncü yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşmasında yaptığı konuşma, alana kurulan dev ekranlarla canlı izlendi.

 

Abdullah Gül Şanlıurfa'da

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti 22. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Faruk Bayrak'ın babası H. Hadi Bayrak cenaze namazına ve taziye ziyareti için bu sabah Şanlıurfa'ya geldi.

Tarifeli uçakla bu sabah GAP Havaalanına gelen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Faruk Bayrak ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Gül Kent merkezinde bir otelde yaptığı kahvaltının ardından  cenaze namazının kılınacağı Hilvan'a hareket etti. Gül Saluca Köyüne giderek önce cenazeye, sonrasında da Arıcı Taziye Evindeki taziyeye katılacağı belirtildi.

Şanlıurfa'da Silahlı Kavga 3 Kardeş Öldü, Baba Yaralandı

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Yavuz Selim mahallesinde iki grup arasında silahlı kavga çıktı, kavgada 3 kardeş öldü, Baba ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre daha önce aralarında alacak verecek meselesi olan isimleri öğrenilemeyen kişiler arasında sözlü tartışma çıktı, çıkan tartışma silahların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada Baba Mehmet G.(68), İbrahim Halil G.(32), Murat G.(35) ve Ramazan G.(38) yaralandı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar durumu emniyet ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kavgada ağır yaralanan İbrahim Halil G., Murat G. ve Ramazan G.’e olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından Balıklıgöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralan bir kişide Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı. Hastanenin acil bölümüne kaldırılan İbrahim Halil G., Murat G. ve Ramazan G. Hayatını kaybetti. Mehmet G. Hastanede tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden 3 kardeşin cansız bedenleri otopsi yapılmak üzer adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Emniyet ekipleri kavga ile ilgili soruşturma başlatırken hastanede ve olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri olayın ardından kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Şanlıurfa’da İki Kadın İle Bir Çocuk Suda Boğuldu

Şanlıurfa’nın Bozova İlçesinde baraj gölüne düşen 5 kişiden 2’si kurtarılırken Çocukları için suya giren İki Kadın ile 1 Çocuk hayatını kaybetti.

Olay Bozova ilçesi Atatürk barajında meydan geldi. İddiaya göre, Arikök (saf) suyun kenarına pikniğe giden Urfalı aile serinlemek için suya giren, çocukları 17 yaşındaki Büşra B. ve 13 yaşındaki Elif Naz Çoban ile ismi öğrenilmeyen bir kişi bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Çocukların çırpınışını gören Anne Sıdıka Beden ile akrabası Nimet Yıldırım Suya atlayarak Çocuklarını, çevredekilerin yardımıyla kurtarılırken anne Sıdıka Beden ile akrabası Nimet Yıldırım suya batarak gözden kayboldu. Hastaneye kaldırılan 3 çocuktan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olay yerine giden ekipler, annelere ulaşamayınca su altı polislerini çağırdı. Dalgıç polisler, yaptıkları çalışma sonucunda Nimet Yıldırım ile Sıdıka Beden kadınların cesedine ulaşıp sudan çıkarttı. Acil serviste tedaviye alınan çocuklardan Elif Naz Çoban doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Nimet Yıldırım, Sıdıka Beden ve Elif Naz Çoban'ın cansız bedenleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Şanlıurfa'da 1 Ayda 10 Kişi Boğuldu

Türkiye'nin en sıcak ileri arasında yer alan ve sık sık kanalarda boğulma vakalarını meydana geldiği Şanlıurfa'da uyarılara rağmen son 1 ayda, 10 kişi göl, baraj ve sulama kanallarında boğuldu.

Yaz aylarında, hava sıcaklıklarının ortalama 45- 50 dereceyi bulduğu kentte sıcaklardan bunalanlar, serinlemek için çareyi Fırat Nehri ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında oluşan göller ile proje kapsamındaki sulama kanallarına girmekte buluyor.

Kentte bir ayda yapılan tüm uyarılara ve alınan önlemlere rağmen serinlemek için Birecik'teki Fırat Nehri, Atatürk Barajı ile tarımsal sulama için kullanılan ve yüksekliği 8 metreyi aşan sulama kanallarında yüzen 10  kişi boğuldu. Tüm bu uyarılara rağmen özellikle kırsal mahallede oturan çocuklar, tehlikeye aldırmayarak, kanallarda yüzmeye devam ediyor.

Tatlıses'ın Doğduğu Mağara Müze Oluyor

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Hızmalı Mahallesi'nde bulunan ve ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in doğduğu mağara olarak bilinen mağara, Haliliye Belediyesinin girişimleri ile müze oluyor. İbrahim Tatlıses doğduğu mağaranın bulunduğu evin önünde duygusal anlar yaşadı.

Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses’in doğduğu yeri Büyükşehir Belediyesi ile Haliliye Belediyesi iş birliği içerisinde restore ederek müzeye dönüştürmeye karar verdi.

İbrahim Tatlıses, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile birlikte Haliliye sınırları içersinde yer alan Tatlıses'in doğduğu mağaranın yer aldığı evi ziyaret etti.

Akçakale'den Girişler Oldu,  Ortak Devriye Başladı

Şanlıurfa-Türkiye ile ABD silahlı kuvvetleri arasında Suriye’de Fırat’ın doğusunda güvenli bölge kurmak için başlatılan süreçte bugün müşterek kara devriyesi başladı

Türkiye ve ABD arasında Suriye'de Güvenli Bölge oluşturulması yönünde varılan mutabakat kapsamında bugün başlayacak olan müşterek kara devriyesi için Akçakale-Suriye sınırına araç sevkıyatı yapıldı.

Harran Ovasında Pamuk Hasadı Başladı

Şanlıurfa'nın tarımsal üretimindeki önemli bölgeleri arasında yer alan Harran Ovası'nda pamuk hasadı başladı.

Türkiye'nin yüzde 43 pamuk ihtiyacını karşılayan Şanlıurfa'da pamukta hasada başlayan üreticiler, rekoltenin tahminlerin üzerinde gerçekleşmesini bekliyor. Sabahın erken saatlerinde tarlalarına giden işçiler, pamuk tarlasında dallarındaki pamukları tek tek topluyor. Tarlalarda saatlerce yorulan işçiler, sıcağa rağmen sabırla hasadı topluyor. Yaklaşık 8-9 saat çalışan işçiler, günlük yevmiye olarak ise 50-75 TL arasında anlaştığı miktarı alıyor.

Barış Pınarı Harekatı'nın İlk Sivil Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlandı

Akçakale'ye düzenlenen saldırılarda şehit olan Suriyeli 9 aylık bebeğin Muhammmed Omar ile Akçakale Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memuru Cihan Güneş memleketine uğurlandı.

İki günde Şanlıurfa sınır ilçelerine terör örgütü YPG/PKK'lı teröristlerce düzenlenen havanlı ve roketatarlı saldırılarda, aralarında 9 aylık bebeğin de bulunduğu 5'i çocuk 7 sivil şehit oldu.

Akçakale'ye düzenlenen saldırılarda Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memuru Cihan Güneş yaşamını yitirdi.

Suriye'nin kuzeyinde yürütülen 'Barış Pınarı Harekatı'nda, Tel Abyad ile Resulayn ilçelerinden teröristlerce Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerine çok sayıda roket ve havan mermisi atıldı. Tel Abyad'tan Akçakale ilçesine düşen havan mermisinin şarapnel parçalarının isabet ettiği Salihlili Gelir Uzman Yardımcısı Cihan Güneş şehit oldu.

Şehit düşen Suriyeli 9 aylık bebeğin Muhammmed Omar ile Cihan Güneş'ın naaşları Mehmet Akif İnan Eğitim ve araştırma Hastanesi morgundan alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze nakil araçlarıyla Vilayet yanına getirildi.

Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve maliye memuru Cihan Güneş Şanlıurfa Valiliği'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehitlerin yakınları, çişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Sayın Oktay Ağbuga, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Cevheri, Halil Özcan İl Emniyet müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk ile askeri erkan katıldı.

Tören saygı duruşu ve şehitlerin özgeçmişin okunmasının ardından açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Harekette yaralanan ailelerimize de acil şifalar dilerim" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Mehmet Taştan da, dualar eşliğinde ailelere sabır dilerdi.

Şehit naaşları yapılan törenin ardından Cihan Güneş Gap havalanandan memleketi Manisa'ya uğurlanırken Suriyeli 9 aylık bebeğin Muhammmed Omar ise  Akçakale ilçesinde bulunan Sanayi camisinde kılınan Cuma namazın ardından Akçakale yeni aile mezarlığına defin edildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Değişti

 

 

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atamalarında Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu'nun görev yeri değiştirildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne atanan Veysal Tipioğlu'nun yerine ise Kırıkkale PMYO Müdürü Selçuk Doğuş atandı.Kararnamede Şanlıurfa Emniyet Müdürü de değişti. 2016 yılından bu yana Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü görevini sürdüren Veysel Tipioğlu, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne atandı. Tipioğlu’nun yerine ise Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Selçuk Doğuş atandı.

 

Şanlıurfa’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sevgi Seli

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşları tek tek dinleyen Erdoğan, bir süre caddede yürüdü.

Sürpriz ziyaret kapsamında ilk olarak 20’ncı Zırhlı Tugay Komutanlığı’na geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, burada aldıkları brifingin ardından, Barış Pınarı Harekatı’nın gerçekleştiği sınır hattında incelemelerde bulundular. Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekat Merkezi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki incelemelerinin ardından il merkezine geçerek Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret etti.

Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Erin’in makamında ağırladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada gerçekleşen görüşmenin ardından Valilikten ayrıldı.

Büyükşehir Belediyesini de ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın işgal ettiği bölgelerden Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düzenlediği havanlı ve roketatarlı saldırılarda şehit olan Suriye uyruklu 9 aylık Muhammed Omar ailesi ile görüştü.

Büyükşehir belediyesin ziyaret ardından Erdoğan, vatandaşlarla bir araya geldi. Tek tek vatandaşları dinleyip sohbet eden Erdoğan, bir süre caddede, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla birlikte yürüdü.

 

Barış Pınarı Hareketi Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı

Suriye'nin Tel Abyad bölgesinde, terör örgütü PKK/YPG tarafından Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır karakoluna havanlı saldırı sonucu şehit olan Tnk. Uzm. Çvş. Şevket Tekin ve Tankçı Uzm.Çvş. Davut Armağan Keskin, Şanlıurfa'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden arındırılan Tel Abyad'ın Ayn İsa bölgesinden gece saatlerinde PKK/YPG'li teröristler tarafından havan saldırısı düzenlendi. Teröristler tarafından ateşlenen havan mermileri sınır hattında bulunan bir hudut karakoluna isabet etti. Saldırıda Tankçı Uzm.Çvş. Şevket Tekin, Tankçı Uzm.Çvş. Davut Armağan Keskin, Tankçı Uzm.Çvş. Hüseyin Çelik, Tankçı Uzm.Çvş. Halil İbrahim Yavuz yaralanarak Akçakale Devlet Hastanesine getirildiği, hastanede yapılan müdahalelere rağmen Tankçı Uzm.Çvş. Şevket Tekin, Tankçı Uzm.Çvş. Davut Armağan Keskin şehit oldu.

Suruç Belediyesine Kayyum Atandı

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nin HDP’li Belediye Eş Başkanı Hatice Çevik’in süren adli işlemleri dolayısıyla yerine geçici olarak Atanan Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş göreve başladı.

Önceki Suruç Belediye Eş Başkanı Hatice Çevik’in evinde yapılan arama sonucu gözaltına alınmıştı. “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlarından gözaltına alınan Çevik’in adli işlemleri sürerken tedbir olarak görevden uzaklaştırılarak yerine Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Şanlıurfa'daki Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda Patlama: 17 Kişi Yaralandı

Şanlıurfa'daki 20 Zırhlı Tugay Komutanlığı çevresinde peş peşe 2 patlama meydana geldi. Patlamalarda 16 Askeri Personel ile 1 sivil vatandaş yaralandı.

Saat 22.40 sıralarında Şanlıurfa 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı bölgesinden patlama sesleri yükseldi. Patlama kentin bir çok noktasından duyuldu. Olay yerine hemen sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, kısa bir süre sonra ikinci bir patlama sesi daha geldi. Tugay bölgesinden dumanlar yükseldi olay yeri yakınlarında trafiğin durma noktasına geldi

Yaşanan patlama sonrası yaralıların kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Bazı vatandaşlar da acil kan ihtiyacı olabileceğini belirterek hastanelere gitti. Hastanenin acil servisinde yoğunluk oluştu.

Şanlıurfa Semalarında 'Güvercin Döküşü"

Türkiye'de kuş besleme alışkanlığının yoğun olduğu kentlerin başında gelen Şanlıurfa'da "güvercin döküşü" etkinliği düzenlendi. Binlerce kuş hep birlikte gökyüzüne uçuruldu. Kaybeden kuş sürüsü sahibi kazanana Kadayıf ikram ediyor.

Güvercinseverler tarafından Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilesi Eyyüp peygamber makamı yanında bulunan meydanda güvercin besleyen yüzlerce kişi bir araya geldi. Önceden belirlenen alana güvercinlerini kafes ve kutularla getiren kuşseverler akşam ezanının okunmasının ardından yaklaşık 3 bin kuş gökyüzüne uçuruldu.

Amca Çocukların Kavgasında Kan Aktı, 2 Ölü, 5 Yaralı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde amca çocukları birbirine girdi. çıkan kavgada 2 kişi hayatını, kaybederken 5 kişi ise yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Amca çocukları olan Ateş ailesinin fertleri daha öncedeki bir husumet nedeniyle tartışma başladı. Tartışma, iki tarafın da yakınlarının dahil olmasıyla kısa sürede kavgaya dönüştü. Silahların çekildiği kavgada Yaşar Ateş(60), Salih Ateş(57) Doğan Ateş (28), Pembe Ateş (64), Müslüm Ateş (31), Duham Ateş (54), ve Bekir Ateş (29) yaralandı. Kavgayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıları, ilk müdahalelerinin ardından Suruç Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralılardan Yaşar Ateş ve Salih Ateş, hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Durumu ağır olan yaralılar Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırıldı. Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis kavgaya karışan tarafların yakalanması için çalışma başlattı.

Barış Pınarı Hareketinde, 99 Tutuklama

Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla  terör örgütlerine yönelik olarak başlatılan Barış Pınarı Harekatında iki ay sürede çatışma bölgesinde pkk/pyd/ypg terör örgütü mensubu gözaltına alınan 104 şüpheli 99'u tutuklandı.

Edilen bilgilere Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla  terör örgütlerine yönelik olarak başlatılan Barış Pınarı Harekatında Şanlıurfa Cumhuriyet başsavcılığı koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma komutanlığına bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri vasıtasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Türk silahlı kuvvetleri ile çatışma bölgelerinde  pkk/pyd/ypg terör örgütü mensubu 104 şüpheli suçüstü halinde yakalandı.  Güvenlik güçlerindeki işlemlerin ardından adliye'ye sevk edilen 99 şüpheli “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne üye olmak ve kasten öldürmeye teşebbüs etme” suçundan tutuklandı. 5 şüpheli ise gözaltına işlemlerin devam ettiği belirtildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Barış Pınarı Harekatı esnasında 09.10.2019 tarihinden bugüne kadar  yakalanan PKK/KCK-PYD/YPG üyelerinden 99 şüpheli sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimlerince tutuklanmıştır. 5 şüphelinin halen  gözaltı hali devam etmektedir" denildi.

Şanlıurfaspor'a kayyum atandı!

TFF. 2. Lig ekibi Şanlıurfaspor'a kayyum atandı. Şanlıurfaspor'un mali problemler nedeniyle sezon başında 15 puanı silinmişti ve 2 senedir transfer yasağı bulunuyordu.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve maddi sıkıntılar yaşayan Şanlıurfaspor’a valilik kararıyla beş kişilik bir heyet atandı. Başkanlığına kulüpte daha önce yöneticilik yapan Mahmut Mankal’ın atandığı heyetin kulübü olağanüstü genel kurula götüreceği belirtildi.

Haber: Mustafa Bayar

 

Bu haber 578 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum