Reklam
Reklam

Başsavcı Uğurhan Kuş, Bu Gençlik Bizim Geleceğimiz

Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Bölümü öğrencileri, uygulamalı ders programı kapsamında Şanlıurfa Adliyesini ziyaret ederek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Başsavcı Uğurhan Kuş, Bu Gençlik Bizim Geleceğimiz
Editör: Urfa Haber 63
29 Mart 2017 - 08:08

Öğretmenleri Niyazi Kocadağ, İbrahim Konak, Yaprak Yalçınkurt ve Gökhan Bayraktar nezaretinde  adliyeye gelen öğrencileri makamında kabul eden Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilerin Adalet Bölümünü seçmesini ve bu alana olan ilginin artmasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Başsavcı Uğurhan Kuş, “Diğer lise mezunlarına göre bu alanda bir adım öndesiniz. Bundan sonraki hedeflerinizde size ışık tutacaktır. Hakim, savcı ve avukat olmayı hedefleyin. Hedeflerinizi yüksek tutun. Hukuk fakültesi ve en iyi bölümleri hedefleyerek çok çalışın. Hayata kısa yoldan atılmayı düşünmeyin. Okulu bitirmek için değil; öğrenmek, anlamak ve ülkenize en iyi şekilde hizmet edebilmek için okuyun. Dünya görüşünüzün gelişmesi için de çevrenizde olup bitenleri takip edin. Bu gençlik bizim geleceğimiz. Günlerinizi dolu dolu geçirin. Hayatınızın sonuna kadar isteyerek yapacağınız mesleğiniz olsun. Hedefsiz, amaçsız olmayın. Adliyemizin kapısı herkese açık. Sizlerde buraya gelerek bilgi ve birikiminize katkıda bulunabilirsiniz” dedi.

Mahkemeler, Savcılık ve Adliye binasında yer alan birimleri gezerek yapılan çalışmaları yerinde gören öğrenciler, Hakim, Savcı, Avukat ve adliye çalışanlarına sorular sorarak merak ettikleri konularda bilgi aldı. Duruşmaları izleyen öğrenciler, zabıt katipleri ile bilgisayar başında hızlı yazı yazma konusunda yarışma yaparak, bu konuda tavsiyeler almayı ihmal etmedi. 

Bu haber 1132 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum