Tarlaya fazla verilen su yerleşim alanına bastı

ABONE OL

Şanlıurfa'nın Harran Ovası, yanlış sulama ve yetersiz drenaj kanalları nedeniyle tarlaya fazla verilen su Mahalleyi su bastı.

Naci ÇETİNDAĞ

Şanlıurfa'nın Harran Ovası, yanlış sulama ve yetersiz drenaj kanalları nedeniyle tarlaya fazla verilen su Mahalleyi su bastı.

Fırat Nehri sularıyla bereketlenmesi beklenen Şanlıurfa'nın Harran Ovası'nda, yanlış sulama bir tarafta da fazla sudan dolayı topraklar elden çıkıyor. Bilinçsiz sulamanın toprakta çoraklaşmaya ve taban suyunun yükselmesine neden olurken tarlaya fazla verilen su mahalleyi bastı. Daha fazla tarlaya su vermekle daha iyi ürün alacak beklentisi olan çiftçileri yetkililer uyarıyor. Yetkililer Eğer gereğinden fazla sulama yapılırsa, su israf edileceğinden, üretici maddi olarak kayba uğrar, ürün de zarar görür. Gereğinden az sulama da aynı şekilde, toprağa zarar verme nedeni olur. Gereğinden fazla sulama, toprakta tuzlanmaya neden olduğu için zararı çok daha büyük olur diye konuştu.