Reklam
Reklam
MEHMET YILDIRIM

MEHMET YILDIRIM

mhy.7906@gmail.com

ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ…

22 Mayıs 2023 - 12:59

EYT düzenlemesi sonrasında en çok merak edilen konular arasında kısmi emeklilik yer alıyor. Düzenlemede belirlenen şartlara uymayanlar yeni emeklilik sistemi için gelecek açıklamaları yakından takip ediyor. 3600 günle erken emeklilik için detaylar araştırılıyor. Bunun için şartların değiştirilmesi, yaşın esnetilmesi gündeme geldi. Öte yandan primle kaçıranlar için ise staj ve çıraklık ayrıntısı bulunuyor. İşte, EYT düzenlemesi sonrası erken emeklilik için detaylar!
EYT kademeli emeklilik için detaylar merak ediliyor. Düzenlemenin yasalaşmasının ardından başvuru süreci devam ediyor. Kapsam dışında kalanlar ise emeklilik diğer formüllerü araştırmayı sürdürüyor. Başkan
Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni emeklilik sistemi için verdiği müjdeler sonrasında gelecek açıklamalar yakından takip ediliyor. Kısmi emeklilik sistemi ile belirli şartları karşılayanların emeklilik yaşı öne çekilmiş olacak. Mevcut şartlarda 10-15 yıl sigortalılık ve 3600 prim günü yer alıyor. İşte erken emeklilikte prim, yaş ve yıl tablosu için detaylar!
EYT'Yİ KAÇIRANLAR İÇİN YENİ FIRSAT MASADA
Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini kaçıran vatandaşların mağdur edilmemeleri için yeni düzenleme Meclise geliyor.
Böylece kurulacak hükümetin kısmi emeklilik formülünü detaylandırması ve şartları belirginleştirmesi bekleniyor.
EYT 3600 KISMİ EMEKLİLİK
EYT'yi kaçıranlar için gündemde olan kademeli emeklilik fırsatına göre yaş şartı esnetilecek ya da kaldırılacak böylece mağduriyet giderilmiş olacak.
Bu durumda ise tüm sorumluluk yeni kurulacak hükümette olacak.
EYT KISMİ EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER?
EYT kısmi emeklilik şartları arasında 15 çalışma yılını doldurmak ve 3600 prim gününün ödenmiş olması yer alıyor.
Bu durumda kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 yaş şartı aranıyor.
Fakat yaş şartı sigorta başlangıcının 2000'den önce veya sonra olmasına göre durum değişiklik gösterebiliyor.

 

Bu yazı 421 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum