Urfa'nın Gözde İlçesinde Acil Servis Eksikliği

ABONE OL

Şanlıurfa'nın hızlı gelişen ilçelerinde Karaköprü'de çocuk acil servisi olmadığı için kilometrelerce ötede Şanlıurfa Eyyübiye araştırma Hastanesi'nin yolunu tutan vatandaşlar, bir de üstüne saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyor.

Yaklaşık 2 yıl önce Karaköprü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin birinci katında, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı ek hizmet binası vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Karaköprü Semt Polikliniğinde  Çocuk Hastalıkları Polikliniği,  dahiliye, göz hastalıkları, ve  kulak burun boğaz (KBB) servisleri poliklinik hizmete girmişti. ilçede yetişkin ve özellikle çocuk acil servisi olmadığı için kilometrelerce ötede Şanlıurfa Eyyübiye araştırma Hastanesi’nin yolunu tutan vatandaşlar, Karaköprü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde yetişkin ve çocuk acil servisin açılmasını istiyor.

Şanlıurfa'daki nüfus yoğunluğu günden güne Karaköprü ilçesine doğru kaymaya başladı. Bu gelişmelerle ilçe küçük bir kent haline geldi. Onlarca okul açıldı ancak artan nüfusa rağmen bu ilçede yetişkin ve özellikle çocukların gidebileceği tek bir çocuk acil servisinin olmaması tepkileri de beraberinde getirdi.

Şanlıurfa'nın en gelişen  ilçesi  116 bin 805 nüfuslu Karaköprü ilçesi’nde yetişkin ve çocuklar için bir acil servis bulunmuyor.  Karaköprü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde açılan bazı polikliniklerin yanında çocuk ve  yetişkinlerin tedavi edileceği acil servis bulunmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Hastane yönetimi ve yetkilileri göreve davet eden vatandaşlar,”Yaklaşık 117 bin nüfusu bulunan ilçemiz bir acil servisin bulunması bizleri mağdur ediyor. İnşallah bir an önce çocuk ve yetişkinler için bir acil servis oluşturulur.” İfadelerine yer verdi.