Trafikte Yeni Dönem! 81 İle Talimat Gönderildi

ABONE OL

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle yaya ve okul geçitlerine sürücülerin görebileceği şekilde "Önce Yaya" görselleri çizilmesi istendi.

Buna göre, "Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti  bulunmayan ancak trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve  çıkışlarıyla yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan  geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek  zorundadır" hükmünün getirildiği belirtildi.

Genelgeyle, trafikte yaya önceliğine dikkat çekilmesine ilişkin  hazırlanan "Önce Yaya" görsellerinin, sürücülerin görebileceği şekilde yaya ve  okul geçitlerinin önüne çizilmesi istendi. Şeritlere ve geçiş çizgilerinin önüne   çizilecek bu görsellerle sürücülere "önceliğin yayalarda olduğu" uyarısı  yapılacak.