Suriyeli çocukların oyun özlemi

ABONE OL

Suriye'de 4 yıl önce rejim ile Suriye devrim arasında başlayan iç savaş IŞID ile YPG arasında devam ediyor. 4 yılda binlerce çocuk yerlerinden edildi. Çadır kentlerde yaşayan çocuklar oyunlarla savaşı unutmak istiyor.

Suriye'de 4 yıl önce rejim ile Suriye devrim arasında başlayan iç savaş IŞID ile YPG arasında devam ediyor. 4 yılda binlerce çocuk yerlerinden edildi. Çadır kentlerde yaşayan çocuklar oyunlarla savaşı unutmak istiyor.

Suriye iç savaşı, Suriye Devrim isyanın, Suriye Baas Partisi'ne sadık askerler ve bu partiyi iktidardan indirmek isteyen başladı. Gösteriler 15 Mart 2011'de başlamış ve Nisan 2011 tarihinde ülke çapına yayılmıştır. Gösteriler, Arap Baharı olarak bilinen, Orta Doğu'daki daha geniş bir protest hareketin parçasıdır. Göstericiler, ailesi 1971 yılından beri iktidarı elinde tutan Beşar Esad'ın istifasını ve 1963 yılından beri ülkeyi idare eden Baas Partisi'nin iktidarı bırakmasını talep etmektedir. İç savaşı fırsat bilen IŞID Suriye'nin bir çok bölgesini ele geçirdi. IŞID Kürt bölgelerindeki Kobani'ye saldırmasıyla bir hafta içersinde yüz binlerce kişi ülkelerine terk etti.

Kobani'deki savaş binlerce  çocuğun yaşamını dramatik şekilde etkiledi. Savaştan kaçan ve yoksulluk içinde olanı çocuklar çocukluğunu yaşayamadı. Çadır kentte yaşayan çocuklar oyuncak parklarında çocuklukların hatırladı.

Dünya'nın en büyük çadır kenttinde yaşayan aileler çocukları, yaşananların dramatik yönünden uzak, dikenli tellerle çevreli alanda oyun oynayarak vakit geçiriyor. çocuklarda yaşanan korku  Aileler tarafından her fırsatta çocuklar kamp alanı içindeki oyun alanlarına götürerek, onların yaşadıkları travmadan en az etkilenmesi için mücadele veriyor. oyun parkında oynayan çocuklar çocuk olduklarını hatırladılar.