Şanlıurfalılar aşıda kararsız!

ABONE OL

Koronavirüs salgınıyla Türkiye'de mücadele devam ederken, artan vaka ve ölüm sayılarıyla birlikte gelecek olan aşıda dört gözle bekleniyor. Şanlıurfa'da etkili olan salgına yönelik, kimi vatandaş aşının güvenilir olmadığını belirtirken, kimi vatandaş ise aşıyı bir an önce yaptırmak istiyor.

Dünya üzerinde milyonlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgını etkisini sürdürmeye devam ediyor. Salgınla mücadelede çeşitli önlemler alınırken Türkiye’de ilk olarak Çin’nin bulduğu aşıyı bu ay içinde hastalar üzerinde uygulamaya başlanacak.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada ilk olarak sağlık çalışanları ardından 65 yaş üstü ve risk grubunda olanlara aşı yapılacağını açıkladı. Şanlıurfa’da kimi vatandaş aşı yapacağını belirtirken, kimi vatandaşta aşıya güvenmediğini söyleyerek yapmayacağını kaydetti.
Şanlıurfa’da aşı ile ilgili konuşan Nihat Yılmazer, “Aşı olmayı düşünmüyorum, tehlikeli olabilir, Çin’den gelen aşıya güven olmaz, korkuyoruz” ifadelerini kullanırken, Fatma Yılmazer, ise aşı yapmayı düşünmediğini aşının çok tehlikeli olduğunu insanları yavaş yavaş öldürdüğünü söylüyorlar” sözlerine yer verdi.
“AŞIYA GÜVENMİYORUM”
 Koronavis salgınına karşı kimsenin yapmadığı aşıyı yapmak istemediğine dikkat çeken Hüseyin Köçer, “Aşı olmayı düşünmüyorum. Daha önce kimsenin yapmadığı bir aşıyı yapmak istemiyorum ve aşıya güvenmediğini ifade ederken, Yasin Balat, ise Hiç kimse aşı yapmadığı için yapmayı düşünmüyorum. Aşı başka hastalıklara neden olur mu bilmiyorum, sonuçları da görmedik”dedi.
“ÜLKEMİZDE AŞININ YAPILMASI GEREKİYOR”
Nurcan Aydın, “Ülkemiz için çok faydalı olur, ülkemiz de koronavirüs var çok kişi ölüyor bunları ortadan kaldırırız, olursa çok memnun olurum sözlerini kaydederken, Halil Kaya, “Hayır aşı olmak istemem, tehlikeli olduğu, için istemiyorum. Çin’li doktor açıklama yapmıştı Amerika’ya kaçtı aşı tehlikeli diye istemiyorum, kimseye tavsiye etmiyorum” sözlerine yer verdi.
“SAĞLIĞIMIZ İÇİN YAPACAĞIZ”
Aşı yapmak istediğini belirten İbrahim Halil Demir, “Bu pandemi sürecinde aşı yaptırmayı düşünmüyorum. Bunun nedeni televizyonda ve medyada çıkan kötü olumsuz şeyler. Bir yandan da ailemi düşündüğüm için yaptırmayı düşünüyorum. Eğer ülkemiz bu aşıyı yaptırırsa kendi sağlığımız için olumlu olacak diye düşünüyorum. Bu hastalığı da atlatacağız Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.
Abdulhakim Çetin, “Tabi ki aşı yaptırmak önemli ama kendi kendimi kontrol altında tuttuğum için aşıyı düşünmüyorum. En azından belli ölçüleri devlet kontrol altına alırsa o zaman düşünürüm. Türk aşısını Çin aşısına tercih ederim”
“ÇİN AŞISINA GÜVENMİYORUM”
Koronavirüs aşısının nasıl yan etkileri olacağını bilemediğinden dolayı aşı yaptırmak istemediğini kaydeden Orhan Taşalan, “Çin’den gelecek bu aşının bana göre çok inandırılığı yok, insan metabolizmasında ne gibi yan etkileri olacak ne gibi sıkıntılar olacak bilemiyoruz. Bilimsel açıklamalar bekliyorum ve güvenmiyorum. Pfizer aşısı için daha etken daha iyi Çin aşısı için ucuz diyorlar onun için aşı olmak istemiyorum” dedi.

şanlıurfalılar aşıda kararsız! ş