Şanlıurfa'da yağmur ve dolu etkili oldu

ABONE OL

Şanlıurfa kent genelinde etkili olan sağanak yağış ve gök gürültüsü dolu, sel ve su taşkınlarına neden oldu. Yağmur nedeniyle bazı evleri su bastı.

Şanlıurfa’da sahur saatlerinde başlayan sağanak yağmur bugün ikindi vakitlerinde etkisini arttırdı. Gök gürültüsünün ve şimşeğin hakim olduğu kentte il genelinde dolu, sel ve su taşkınları yaşandı.

Yaklaşık yarım saat süren yağış su taşkınlarına neden olurken ilçelerde bazı evleri su bastığı bilgisine ulaşıldı. Bozova ilçesinde birçok kırsal mahallede dolu yağışının etkili olması nedeniyle tarım arazileri büyük zarar gördü. Dutluca, Yaslıca, Arıkök Saf, Akmağara, Aşağı Çatak, Koçhisar ve birçok köyde dolu yağışı nedeniyle yeni ekilen ürünler, fıstık ve meyve ağaçları zarar gördüğü öğrenildi.