Şanlıurfa'da Bu Yıl 40 Bin Çocuk Dünyaya Geldi
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, bu yıl il genelinde 40 bin çocuğun dünyaya geldiğini söyledi.
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 2016 yılı içinde yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. Polis evinde düzenlenen toplantıya Vali Tuna'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ve İl Jandarma Komutan vekili Albay Mevlit Derim katıldı.
Türkiye'nin en fazla nüfusu olan 9'uncu ili olan Şanlıurfa'da her yıl doğum ortalaması 60 bin olurken, bu yıl 40 bine düştüğünü konuşmasında kaydeden Vali Tuna, şöyle dedi:
Türkiye'de nüfus artışının ortalamasını 2 katını ilimizde görüyoruz. 2023 projeksiyonuna göre Şanlıurfa'nın toplam nüfusu 2 milyon 350 bin civarında olmasını bekliyoruz. Türkiye'nin batısını nüfus artmıyor azalıyor, doğu ve güneydoğumuzda artan bir nüfus vardır. Türkiye'nin gelecekte ihtiyacı olan genç nüfus bu bölgede görülüyor. Ancak bu yıl içerisinde yaşanan süreçte doğum sayısı 2015 yılında Şanlıurfa'da 41 bin iken bu yıl 40 bine düştü.