Şanlıurfa'da 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' etkinliği yapıldı

ABONE OL

Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla Şanlıurfa'da 'Yayalara öncelik duruşu, Hayata saygı duruşu' etkinliği yapıldı.

‘Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu’ sloganıyla Ülkü geneliyle birlikte Şanlıurfa'da eş zamanlı etkinlik düzenlendi.
İç İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde eş zamanlı "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla etkinlik düzenlendi. Kampanyayla trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030'a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.
Haliliye ilçesi Osman Gazi Caddesi üzerindeki Ziyaeddin Akbulut İlkokulu ile Şehit Hasan Hüseyin Çalışkan İlkokulu arasında yapılan etkiniğe Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İl emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl milli eğitim müdürü Fevzi Kurt, Haliliye ilçe kaymakamı Serap Özmen Çetin, İl Jandarma komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, Öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Öğrencilerin trafikte güvenli bir şekilde okullarına gidip gelebilmeleri için, sürücülerin yaya önceliğine gösterdikleri hassasiyeti en üst noktaya taşımak amacıyla düzenlenen Önce Yaya etkinliğinde Vali Ayhan, öğrencilerle birlikte okul önündeki yaya geçidinden geçti.
Ellerinde döviz ve pankartlarla Vali Ayhan ve beraberindekiler, kırmızı yaya geçidinden karşı şeride geçtiler.
Vali Ayhan, gazetecilere, trafikte bilinç oluşturulması çeşitli çalışmaların yapıldığını anımsatarak, "Burada maksat yayalara öncelik verilmesi, yayaların trafik geçişinde üstünlük sağlanması hem de araç sürücülerin duyarlılığını arttırmaktır. Biz de bugün öğrencilerimiz ve protokolümüzle birlikte bu etkinliği icra etmiş olduk, bu duyarlılığı Şanlıurfa halkına göstermiş olduk. 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' diyoruz. Trafikteki yaya önceliğini ve sürücülerinde duyarlılığını arttırmış oluyoruz." dedi.

 

‘yayalara öncelik duruşu hayata saygı duruşu etkinliği yapıldı