Şanlıurfa'da Pamuk Üreticisine Uyarı: Tarak Dökümüne Dikkat!

ABONE OL

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Alo Ziraat Doktoruma ekipleri pamuk tarlalarında hastalık ve zararlı kontrollerini yaptı.

Türkiye’nin pamuk üretiminde başı çeken illerinden olan Şanlıurfa’da, pamuk tarlaları kazo tutmaya başlarken, zararlılarla mücadele de hız kazandı. Haliliye ilçesinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı “Alo Ziraat Doktoruma” ekipleri, üreticilerden gelen ihbarlar doğrultusunda arazi kontrollerine başladı.
PAMUK TARLASINDA YERİNDE MÜDAHALE
Ekipler, Haliliye ilçesine bağlı Güzelköy Mahallesi’nde İbrahim Yılmaz’a ait pamuk tarlasında gerçekleştirdikleri incelemede, gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkının etkisiyle tarak dökümü yaşandığını tespit etti. Ayrıca bitkilerde Yaprakbiti ve Empoasca (yeşil sinek) zararlıları görüldü.
Uzmanlar, üreticiye zararlılarla mücadelede dikkat edilmesi gereken yöntemleri aktararak, tarla koşullarına özel tavsiyelerde bulundu.
SADECE PAMUK DEĞİL, MEYVE AĞAÇLARI DA İNCELENDİ
Ziraat ekipleri yalnızca pamukla sınırlı kalmayıp, bölgedeki meyve ağaçlarını da kontrol etti. Ağaçlarda Koşnil zararlısı ile birlikte, aşırı sulamaya bağlı besin maddesi noksanlıkları tespit edildi.
ÜRETİCİYE BİLGİLENDİRME: ZAMANLAMA VE YÖNTEM ÇOK ÖNEMLİ
Ekipler, çiftçilere hastalık ve zararlılarla mücadelede doğru zaman ve uygun yöntem kullanımının altını çizdi. Ayrıca suyun pH değerinin bitki sağlığı ve uygulama etkinliği üzerindeki kritik rolü üreticilere anlatıldı.
ÜRETİCİYE YERİNDE DESTEK DEVAM EDECEK
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, “Alo Ziraat Doktoruma” hattı üzerinden gelen ihbarlar doğrultusunda, yerinde kontroller ve teknik destek sağlamaya devam edecek.
 

? şanlıurfa’da pamuk üreticisine uyarı: tarak dökümüne dikkat!