Pamuk işçileri yola koyuldu

ABONE OL

Her yıl Eylül ayından itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerden yola çıkan mevsimlik tarım işçileri, eş ve çocuklarıyla Harran ve Suruç ovalarında pamuk tarlaların yanında çadır kurdular.

Şanlıurfalı mevsimlik tarım işçileri "ekmek parası için" yine yollara düştü. Kentte beyaz altınında hasat zamanı geldi. Harran ve Suruç ovasına işçiler gelmeye başladı. Çevre illerden ve  köylerden çalışmak için göç eden tarım işçileri, pamuk tarla kenarlarında çadırlarını kurdu.
Ovaya eylül ayından itibaren "gelinlik giyen" tarlalara gün doğmadan giderek pamuk hasadı yapan işçiler, sıcak hava ve nemle mücadele ettikleri kadar aylar süren çadır yaşamının zorluklarına katlanıyor.
Pamuk hasadının başlaması ile birlikte pamuk toplamak için Şanlıurfa'ya çok sayıda işçi gelmeye başladı. Pamuk toplamak için Ova'ya yerleşen tarım işçileri, konaklayacakları çadırları kurdular.
Pamuk toplamak için değişik illerden gelen mevsimlik tarım işçileri çalışacakları tarla sahibinin göstereceği yerde barınmaya çalışıyor. Pamuk toplamak için gelen işçilerin tarla kenarlarında kurdukları çadırlarında barınıyor.Tarım işçileri, tarlalara kurdukları çadırlarda yaşamları ve ihtiyaçlarını güçlükle gideriyor. Çeşme başında kovalara su dolduran kadın işçiler kafalarında suları taşıyarak çadırlara su çekerken, odun yakarak kazanlarla ısıttıkları suyla leğende çamaşır yıkıyor.
 

pamuk işçileri yola koyuldu