Kumaş satışı hazır giyim karşısında eridi

ABONE OL

Hazır giyimin hayatımıza girmesi ile beraber kumaş alıp elbise diken sayısı çok azaldı. Şanlıurfa kumaş esnafı Mehmet Göçerler," Fiyatları hiç sorma, kumaş fiyatları da iki katına çıktı. buda satışların daha da gerilemesine neden oldu."dedi.

Bir zamanlar şık insanların takım elbise ve çeşitli kıyafetleri alıp diktirmek için günler öncesinden sipariş verdiği, saygın mesleklerden biri olan kumaş satıcılığı, son yollarda hazır giyim karşısında önemli bir İvme kaybetti.
Şanlıurfa’da daha önceleri okul ve Bayram öncesi Urfalıların bayramlık kıyafetleri tarihi çarşılar bölgesindeki yöresel kıyafet satan esnaflarla dolup taşıyor. Geleneklerin ve kültürel renkliliklerin yaşandığı Şanlıurfa’da bayramlık kıyafet almak için tarihi çarşılar bölgesindeki  kumaş satan esnafın yolun tutuna vatandaşlar hazır giyimin çoğalmasıyla kumaş satışları yarı yarıya düştü.
HAZIR GİYİM MESLEĞİ BİTİRİYOR
40 yıllık Elbise kumaşı satan Mehmet Göçerler," Hazır giyim aslında beni çok etkiledi. Çünkü iki tür insan var biri uğraşmak istemez gider dener alır diğeri ise zaman kaybeder ama üzerine en güzel yakışacak olanı diktirir. O yüzden beni etkileyen en çok  fiyat artışları ve pantemi bizi etkiledi yani hazır giyim satan biri de müşteri yok diyor bende aynı şekilde genel bir düşüş var diyorum . Elbise tikimi eskisi gibi değil yarı yarıya düşmüştür.  Elbise bir insanın kendi özel bedenine göre ve seçtiği kumaşa göre özel olarak diktiriyor. Bizde şuan en çok şalvar satışı oluyor.  Biz eskiden çok elbise kumaşı satardık ama şimdi öyle değil hazır giyim nedeniyle satışlar azaldı,  kış bizde fazla iş olmaz ilkbahara doğru işleri biraz iyi oluyor. Ayrıca bu zamlar bizleri de çok etkiledi fiyatları hiç sorma,  kumaş fiyatları da  iki katına çıktı.  buda satışların daha da gerilemesine neden oldu."dedi.
 

kumaş satışı hazır giyim karşısında eridi