Hergün aynı manzara

ABONE OL

Şanlıurfa`da, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi, birbirleriyle rekabet ederek çöp konteynerlerinden topladıkları atıkları satıp para kazanarak yaşamlarını sürdürüyor. Çöp toplayıcıları, beledinin çöp kamyonları yola çıkmadan işini bitirmek için adeta yarış içine giriyorlar.

Şanlıurfa’da çöp konteynırlarından kağıt, cam, plastik gibi malzemeler toplayarak geçimini sağlayan hem yerli hem de Suriye uyruklu birçok insan bulunuyor.
Suriye'den göçün ardından Şanlıurfa'da her geç gün artan çocuk, ve kadın  işçiliğinde yürek burkan görüntüler çıkıyor. Kentte, çocuklar kış aylarının soğuk günlerine aldanmadan ekmek mücadelesi vermeye devam ediyorlar. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte evlerinden çıkan çocuklar, akşama kadar topladıkları eşyaları hurdacıya satarak evlerine ekmek götürüyorlar.
Yaşamlarını sürdürmek için tek umutları çöp tenekelerinden dönüştürülebilecek atıkları toplamak olan onlarca kişi, her gün sabahla birlikte yollara dökülerek çöpleri karıştırıp ekmeklerini çöpten kazanıyorlar.
Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplayıcılar, beledinin çöp kamyonları yola çıkmadan işini bitirmek için adeta yarış içindeler. Cadde ve sokaklarda kimi zaman büyük çöp konteynerlerini, kimi zaman çöp kutularını tek tek karıştırıp metal, plastik, karton gibi katı atıkları bularak ekmeklerini kazanmak zorunda.
 

hergün aynı manzara