Harran'da pamuk toprakla buluştu

ABONE OL

Tüm dünya koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele ederken Harran ovası milli ekonomi için üretmeye devam ediyor. Bölgedeki çiftçilerle pamuk ekimine devam ediyor.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak tanımlanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını, Türkiye'de de hayatı olumsuz etkiliyor. Sosyal yaşamı yaptığı olumsuz etkinin dışında koronavirüs, dünya ekonomisini ve ticaretini de etkiliyor. En stratejik sektörlerden olan tarımda ise koronavirüs salgınına karşın üretim devam ediyor.

Türkiye'nin pamuk ihtiyacının yarısına yakınının karşılandığı Şanlıurfa'da stratejik bitki olması nedeniyle bu ürünün ekim alanı her geçen yıl artıyor. Bölgede yetiştirilen pamuk lifiyle tekstil, çiğidiyle yağ sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlanıyor.