Eski Televizyonlara Rağbet Başladı

ABONE OL

Şanlıurfa'da modası geçen eski tüplü televizyonlara rağbet yeniden başladı. Tamircilere talep üzerine iş başı yaptı.

Şanlıurfa'da modası geçen eski tüplü televizyonlara rağbet yeniden başladı. Tamircilere talep üzerine iş başı yaptı.

Suriye'de Esat zulmünden kaçarak Şanlıurfa'ya sığınan mülteciler eski tüplü televizyonlara rağbet ediyor.

Teknolojinin geliştiği ve tüplü televizyonların yerini yeni nesil televizyonlara bıraktığı bir dönemde Mehmet Karakuş, tüplü TV tamir ederek Suriyeli vatandaşların televizyon ihtiyaçlarını karşılıyor.

Türk meydandan eski tüp tamircisi Mehmet Karakuş, Eski CRT dediğimiz eski tüp televizyonları tamir ediyorum eski tüplü televizyonlara Suriyeli vatandaşlar rağbet ediyor. LED2lerinde dayanıksız olduğundan vatandaşlara yine eski tüp CRT  televizyonlara döndü. Bu televizyonlara Suriyeliler haricinde sağlam olduğundan köylü kesimi tercih ediyor.dedi

Karakuş, Bozuk eski televizyonları  Suriyeliler ve köylerden getiriyorlar. Tüplü televizyonlarda azalma olsa da tamiratta o kadar düşüş olmadı, yüzde 30-35 oranında bir azalma söz konusu Tüplü televizyonların, LCD ve LED ekranlı TV’lere göre biraz daha sağlam olduğunu savunan Altan, “LCD’ler likid kristalden üretiliyor. En ufak bir darbede ekran hasar görebiliyor. Tüplülere göre biraz daha hassas. Tamiratları daha masraflı, bir de daha fazla radyasyon yayıyorlar.

Birde eski televizyonları bozulduğu yerine başka televizyon onların bizde bozuk olanı televizyonu tamir edip Suriyeli vatandaşlara satıyoruz dedi