Boşu boşuna masraf!

ABONE OL

Şanlıurfa'da belediye tarafından Balıklıgöl Devlet Hastanesi yakınında kurulan aydınlatma sistemleri, birkaç sonra sökülüp, yer değiştirildi.

Şanlıurfa’da belediye tarafından Balıklıgöl Devlet Hastanesi yakınında kurulan aydınlatma sistemleri, birkaç sonra sökülüp, yer değiştirildi.

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi yakınındaki kaldırıma belediye tarafından aydınlatma sistemi kuruldu. Kurulan aydınlatma sistemleri, birkaç gün sonra yerinden söküldü. Eski yeri değiştirilen aydınlatma sistemi, kaldırımın aşağısına monte edildi. İlk etapta kurulan aydınlatma sisteminin yerinden sökülerek, hemen yanı başındaki bir yere monte edilmesi, israf olduğu gerekçesiyle vatandaşlardan tepki aldı.

“Devletin parası mı çok” diyen vatandaşlar, belediyelerin bu tür fuzuli masraflardan kaçınması gerektiğine vurgu yaptı. Kent merkezinde yardıma muhtaç binlerce ailenin olduğunu anımsatan vatandaşlar, bu tür gereksiz harcamaların, muhtaç ailelere verilmesini istedi.

Balıklıgöl Devlet Hastanesi yakınında, sokak karanlık olduğu gerekçesiyle belediye tarafından kaldırıma aydınlatma sistemi monte edildi. Aradan henüz fazla vakit geçmezken, kaldırımda kurulan aydınlatma sistemi sökülüp, kaldırımdan aşağı indirildi. Hem işçilerin zaman kaybı yaşadığını, hem de gereksiz harcamaların yapıldığına dikkat çeken mahalle sakinleri, “bu aydınlatma sistemleri neden kuruldu, neden söküldü. Madem sökülecekti, monte etmeyeceklerdi. Boşu boşuna bu kadar gereksiz masraf yapmanın bir anlamı var mı?

Öte yandan işçiler, buraya saatler harcayıp çalışıyor. Aydınlatma sistemini kurup, sökene kadar farklı bir yerdeki bir eksiklik giderilebilirdi. Ne yazık ki hem emek masrafı var, hem de ekonomik masraf var. Belediye bu tür gereksiz harcamalardan kaçınmalı, bu memleket gelişmeyi bekliyor. Elbette ki bu aydınlatma sistemleri gerekli ancak, önce projesi oluşturulsun, daha sonra monte edilsin. Önce monte edip, tekrar sökmenin bir anlamı yok” diyerek, duruma tepki gösterdi.