Başkan Aslan, Kredi değil nakit desteği verilmeli

ABONE OL

Anavatan Şanlıurfa il başkanı ve MKYK üyesi Halil Aslan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle sıkıntıya düşen servis ve esnaf kesimi için "nakit desteği" beklediklerini bildirdi. "Faizsiz kredi yerine esnafımız ve yanında çalışanları için nakit desteği verilmeli.

Okulların kapanmasıyla Mart ayından itibaren büyük sıkıntı yaşayan servisçiler çözüm bekliyor. Pandemi nedeniyle işleri duran okul ve işyeri servisi yapan esnaf şoförleri il başkanlığında gelerek sorunlarını iletti. Başkan Aslan, “Servisçi esnafı kan ağlarken, acil çözüm bulmaları için yetkilleri göreve çağırıyoruz” dedi.
Başkan Aslan servis şoförleri ve esnafın salgın dolayısıyla alınan tedbirlerden etkilendiğine işaret ederek, mart ayından bu yana tamamen ya da kısmi olarak kapanan işletmeler nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu belirtti.
Aslan, "Gerek esnafı ziyaretinde gerekse il başkanlığımıza gelen servis şoförleri pandemi nedeniyle zor durumda olduklarını belirtiler, servis şoförleri yaklaşık  8 aydır  kontak kapatmış esnaf ise İş yerleri kapanan ve çalışma saatleri sınırlandırılan esnafın vergi, prim, kredi, kira ödemeleriyle elektrik, su ve doğal gaz faturalarını ödeyemediğini belirtiyor. Gerek hükümet olsun gerekse yerel yönetimler esnafımız sahip çıksın bu zor günleri hep beraber kenetlenerek atlatmamız gerekir"diye konuştu.
 

başkan aslan kredi değil nakit desteği verilmeli