Reklam
Reklam

Suriye Ve Irak'taki Hedeflere Saldırı

ABD ordusu ve koalisyon güçleri, IŞİD'in Suriye ve Irak'taki hedeflerine yönelik 12 yeni hava saldırısı düzenledi.

Suriye Ve Irak'taki Hedeflere Saldırı
Editör: Urfa Haber 63
09 Ekim 2014 - 05:40

ABD ordusu ve koalisyon güçleri, IŞİD'in Suriye ve Irak'taki hedeflerine yönelik 12 yeni hava saldırısı düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD ordusu ve koalisyon güçlerinin, Suriye ve Irak'ta, terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik 12 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini bildirdi.

SURİYE VE IRAK'TAKİ HEDEFLERE SALDIRI

 

CENTCOM'un açıklamasına göre, ABD ordusu ve koalisyon güçleri, IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine, bombardıman ve savaş uçaklarıyla 9 saldırı gerçekleştirdi. ABD ordusu koalisyon güçlerinden ayrı olarak saldırı ve savaş uçakları kullanarak örgütün Irak'taki hedeflerine 3 saldırı düzenledi.

 

Suriye'de, şiddetli çatışmaların yaşandığı Kobani (Ayn el-Arap) kenti yakınlarındaki 8 saldırıda IŞİD'in 5 silahlı aracı, 1 ikmal deposu, kontrol kampı, lojistik kampı, 8 barakası imha edildi. Rakka'nın güneybatısındaki saldırıda ise örgütün 4 silahlı aracı kullanılmaz hale getirildi, 2 aracına da hasar verildi.

 

KÜRT MİLİSLER KENTİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ KONTROL EDİYOR

 

Suriye'deki saldırılara Ürdün'ün destek verdiği belirtilen açıklamada, Kobani'deki durumun yakından izlendiği, Kürt milislerin kentin büyük bir bölümünü kontrol ettiği bilgisi verildi.

 

Irak'ta, Ramadi'nin kuzeybatısındaki saldırıda IŞİD'in bir kontrol noktası yıkılırken, Musul'daki saldırıda ise örgütün 4 silahlı aracı imha edildi, 2 aracına hasar verildi. Kerkük'ün güneyindeki saldırıda ise örgütün 2 muharebe mevzisi yıkıldı.

 

Açıklamada, uçakların operasyonların ardından bölgelerden güvenli biçimde ayrıldığı ifade edildi.

Bu haber 1265 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum