Reklam
Reklam

Suruç'ta sulama projesinden sonra en büyük proje

Suruç Kaymakamlığı GAP idaresi tarafından desteklenen tarımsal faaliyetleri desteklemek amacıyla ilçeye yeni bir proje daha kazandırdı.

Suruç'ta sulama projesinden sonra en büyük proje
Editör: Urfa Haber 63
05 Aralık 2016 - 07:27

Suruç Kaymakamlığı GAP idaresi tarafından desteklenen tarımsal faaliyetleri desteklemek amacıyla ilçeye yeni bir proje daha kazandırdı.

Suruç Kaymakam vekili Sayın Tarık Açıkgöz ilçemize hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Projenin Amacı: Sulamaya yeni açılan Suruç ovasındaki çiftçilere yeni tarım tekniklerinin öğretilmesi ve yeni tarım makinelerinin tanıtımı ve kullanımının sağlanması ile küçük çiftçilerin makine satın alma yerine istediği tarımsal işlemi zamanında, ekonomik ve kaliteli bir biçimde yapabilme imkanının oluşturulması.

Proje Gerekçesi: GAP bölgesinde tarımsal mekanizasyon araçları sayı ve çeşitlilik bakımından yetersizdir. Sulu tarımsal üretim ise toprak işlemeden, hasat ve ürün değerlenmesine kadar geçen süreçte pek çok alet ve makine kullanımı gerektirmektedir. Ancak çiftçilerin mali yetersizliği veya makine alımının ekonomik olmaması makine kullanımını sınırlayan önemli bir etkendir. Bu durumda çiftçilerin Ortak Makine Kullanım Parkından yararlanması en ekonomik çözüm olmaktadır.

Hedef Kitle

Projenin hedef kitlesi Suruç pompaj sulaması kapsamında yer alan 72 köy ve 45.682 ha alanda çiftçilik yapan ve Suruç Ziraat Odasına üye çiftçilerdir. Hedef kitle üç aşamada değerlendirilmiştir.

Proje Adı: Suruç Ortak Makine Kullanım Parkı Projesi

Proje Uygulama Bölgesi: Suruç pompaj sulaması kapsamında sulamaya açılan alanlarda yer alan köyler.

Uygulayıcı Kuruluş: Proje sahibi Suruç Kaymakamlığı,  ortağı ise Suruç Ziraat Odasıdır. Projeyi Suruç Ziraat Odası uygulayacaktır.

Proje Süresi (ay): Projenin uygulama, izleme ve değerlendirme süresi 24 aydır.

Bu haber 1172 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum