Reklam
Reklam

Vali Tuna Çanakkale Destanı Konulu Derse Katıldı

Şanlıurfa Valilisi Güngör Azim Tuna, Eyyübiye Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Eyüp Göncü Anadolu Lisesi öğrencilerine verilen “Çanakkale Destanı” konulu derse katıldı.

Vali Tuna Çanakkale Destanı Konulu Derse Katıldı
Editör: Urfa Haber 63
01 Aralık 2016 - 13:54

Çanakkale’de görev yaptığı sırada edindiği birikimi öğrencilere aktaran Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar 3’üncü Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Şanlı Destanı öğrencilere sunum eşliğinde anlattı.Öğrenciler; Seyit Onbaşı, Türk Topçularının gösterdiği üstün başarı, Nusrat Mayın gemisinin savaşta oynadığı rol gibi konuları büyük bir dikkatle dinledi.

Dersin sonunda öğrencilere hitap eden Vali Tuna: “Gördüğünüz gibi Çanakkale’de aslında bizi biz yapan değerlerin, bizi millet yapan, bu vatanı tek vatan yapan işin ruhu oradan geliyor. Onun öncesinde de var ama, Çanakkale’de var olma savaşı vermişiz. Bugün içinden geçtiğimiz süreçte de Çanakkale ruhuyla yeniden bir bağımsızlık mücadelesi veriyoruz. O zaman düşman yine birleşmiş ve topuyla, tüfeğiyle, elindeki bütün teknolojik imkanlarla üzerimize gelmiş. Bizim ise onlara göre fazla bir imkanımız yoktu. Ama en önemlisi imanımız vardı. Dayanışma içinde Allah’ın yardımıyla tek yürek halinde düşmana karşı koyduk” dedi.

Günümüzde bilginin, üretmenin ve teknolojiye sahip olmanın önemine değinen Tuna: “Biz bilgiye sahip olacağız. Bugün bir çocuğumuzun iyi bir mühendis olması ve bunu başarmasıyla ülkeye hizmet etmesi, o zamanki askerimizin yaptığına eşdeğerdir. Sizlerden umutluyuz. Bizlerde sizin gibi bu sıralardan geçtik. Hepimiz sıradan ailelerin çocukları olarak okuduk ve bu noktalara geldik. İnşallah sizlerde ülkemizin sunduğu bu fırsatlardan yararlanacaksınız. İyi bir yerlere gelmek ve başarmak sizin elinizde. Sizlere güveniyoruz ve inanıyoruz. İsrafil bey Çanakkale konusunda uzman bir arkadaşımız. Kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Tuna’ya, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, okul idarecileri ve öğretmenler de eşlik etti.

Bu haber 1267 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum