Reklam
Reklam

Zeynep Bucak'a Yılın Kadını Ödülü

Kamer Vakfı Şanlıurfa il temsilciliği ve Ulekad [uluslarası Ekolojik kadın köyü derneği ] ` nın yapmış olduğu ortaklaşa hazırlandığı "Savaş ağır bir günah" konulu sempozyum Şanlıurfa büyükşehir belediye konferans salonunda yapıldı .

Zeynep Bucak'a Yılın Kadını   Ödülü
Editör: Urfa Haber 63
28 Kasım 2016 - 08:13

ABDULLAH YİĞİT

Sempozyumda Bucak Aşiretinin Hayır Sever  Hanım Ağası  Zeynep Bucak, Şanlıurfa ilinden dışarıdan gelen  sanat sevenler ve sanatçılardan yoğun ilgi gösterildi. Tek Tek hanım Ağa ile fotoğraf çekmek için sanatçılar yarıştılar .

Kamer Vakfı Şanlıurfa il temsilciliği ve Ulekad Tarafından  Türkiye `nin  En büyük Aşiretlerinden Bucak Aşiretinin  Ekonomist, Çiftçi Mehmet Fatih Bucak'ın  Annesi  Hayır Sever Bucak Aşiretinin  Hanım Ağası  Zeynep Bucak'a Güneydoğunun Güçlü ve örnek kadını ödülü verildi. Platformda  Ödülünü Sanatçı Cem Özer Bucak Aşiretinin  Hanım Ağası  Zeynep Bucak'a  Takdim ettikten sonra platforma  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin Eşi Sema Çiftçi  `de  gelerek   Sanatçı Cem Özer ile yeniden plaketi ikisi  Hayır Sever Bucak Aşiretinin  Hanım Ağası  Zeynep Bucak `a   Ödülünü Takdim ederek başarılar dilediler. Sanatçı Cem özer ise yaptığı açıklamada   Bölgenin en güçlü ve örnek kadını  Zeynep hanıma  ödülü takdim etmek bana düştü  ,hayırlı uğurlu olsun dedi. Türkiye `nin  En büyük Aşiretlerinden Bucak Aşiretinin Hayır Sever  Hanım Ağası  Zeynep Bucak ise muhabirimiz Abdullah Yiğit `Yaptığı Açıklamasında Şunları Söyledi ,"Öncelikle  Şanlıurfa'mızda yapılan Kamer ve ulekad ın yapmış olduğu savaşa  ağır bir günah konulu sempuzyom çok güzeldi.  ülkemizin  değişik illerinden Şanlıurfamıza gelen sanat severlere tek tek teşekkür ederim Şanlıurfamıza geldikleri için,  Dünyada  savaşlar olmasın barış olsun ülkemizde huzur ve refaha kavuşması için ne gerekiyorsa bizde Bucak Aşireti olarak ülkemizin yanındayız  bugün  beni layık  görerek  ödül verdikleri için   Kamer Vakfı ve Ulekad Derneğine teşekkür ediyorum" dedi.
Bu haber 2260 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum