Reklam
Reklam

Bakan Çelik, Genç Çiftçilere hibe edilen hayvanların dağıtımına katıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da Genç Çiftçi Projesi kapsamında çiftçilere büyükbaş hayvan dağıtım programına katıldı.

Bakan Çelik, Genç Çiftçilere hibe edilen hayvanların dağıtımına katıldı
Editör: Urfa Haber 63
25 Kasım 2016 - 17:52

Bir dizi açılış ve programa katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Genç Çiftçi Projesi kapsamında çiftçilere büyükbaş hayvan dağıtım programına katıldı. Programa ayrıca Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve çiftçiler katıldı.

Programda çiftçilere büyükbaş havyan dağıtan Faruk Çelik, kırmızı et ithalatının önüme geçmek için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Hayvancılıkta önemli düzenlemeler yaptıklarını söyleyen Bakan Çelik, "Bu havza bazlı sistemin yanında hayvancılıkta da önemli düzenlemeler getirdik. Biz hayvan ithalatı yapıyoruz. Kırmızı et ihtiyacımızı ithal ederek karşılıyoruz. Bu yanlıştır diyoruz. Burada da bir eksiklik var. Gelin el birliği yapalım, devlet olarak, hükümet olarak, bakanlık olarak biz üzerimize düşeni, siz de vatandaş olarak bu teşvikleri alarak siz de üretime destek vererek, çabalayarak, hep beraber gayret ederek bu hayvan açığımızı, büyükbaş kırmızı et açığımızı ortadan kaldıralım" diyerek çiftçilere tavsiyelerde bulundu.

Büyükbaş hayvan alan çiftiler ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e teşekkür ettiklerini söylediler.

Bu haber 1529 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum