Reklam
Reklam

Bakan Çelik Engellilerle Koordinasyon Merkezini Açtı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında engellileri hayata bağlayacak donanımda olan Engelliler Koordinasyon Merkezi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Güngör Azim Tuna ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin katılımıyla açıldı.

Bakan Çelik Engellilerle Koordinasyon Merkezini Açtı
Editör: Urfa Haber 63
25 Kasım 2016 - 17:14

Engelli vatandaşlar için dizayn edilen ve tüm faaliyetlerini engelli bireylerin gelişmesine yönelik veren Engelli Koordinasyon Merkezinde, engelli vatandaşların yaşama tutunması adına psikolojik bakım, engellilikle mücadele, engellilikte erken tanının yanında Engelli Koordinasyon Merkezinde meslek kurslarından deri işlemeciliği, el sanatları,fotoğraf, tekstil, bahçecilik, dokumacılık, resim, dekoratif, bilgisayar ve bir çok dalda eğitim verecek.

Bunun yanı sıra engelli bireylerin güzel zaman geçirmeleri adına bu merkezde spor aktiviteleri başlatan Büyükşehir Belediyesi; yüzme, basketbol, masa tenisi, halter, bilek güreşi gibi spor dallarında da eğitim kursları verilecek.

Engelli kardeşlerimiz için partide engelli bir kardeşimizle birim kurduğunun belirterek konuşmasına başlayan AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül; "Engelli kardeşlerimizin duyguları o kadar yumuşak ki onlarla Allah arasında engel olmadığını düşünüyorum. Ama bizler öyle değiliz o bakımdan onlara olan hassasiyetimiz çok fazla" dedi.

'ŞANLIURFA GELİŞİYOR'

Şanlırfalı engelli kardeşlerimizin mutlu bir şekilde buradan hizmet alacaklarını belirterek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi; "Yaratan yüce rabbim tüm organlarıyla insanoğlunu çok güzel yaratıyor. Bir sanat eseri olarak yaratıyor. Ama insanımızın dünya üzerindeki uğraşları ister istemez yaşamında bir takım engellerle karşı karşıya kalıyor. Gerek kazalar ve gerekse diğer unsurlar vesilesiyle bir organımızı fonksiyonsuz hale getirebiliyoruz. İşte bu kardeşlerimiz sabah evlerinde uyanırken ailesiyle mutlu bir şekilde kahvaltı yapıp daha sonra bende Şanlıurfa'da yaşıyorum, bu şehir benim, bu park benim, bu sokaklar benim, bu merkez benim dediği zaman biz gelişmiş bir toplum olarak yerimizi alabiliriz. Şanlıurfa ilimiz bu konuda gelişme kaydediyor. Bu merkezimize kardeşlerimiz mutlu bir şekilde gelecekler. Atölyelerinde istedikleri uğraşla uğraşacaklar. Konferans merkezinde istedikleri faaliyetleri gerçekleştirecekler. Basketbol takımızı şuan birinci ligde ve bu spor salonunda hazırlanıyorlar" diyerek Limak çimentoya engelliler koordinasyon merkezinin yapımına katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Engelliler Koordinasyon Merkezinin çok önemli bir görev üsteneceğini belirten Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; "Engelli vatandaşlarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel uyum sorunlarının azaltılması istihdam edilebilmesi, eğitim hizmetine erişimin kolaylaştırılmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçilen bu merkezin engelli bireylerin yaşam kalitesinin yükseltilmesine ve sosyal hayata erişiminin sağlanmasına kolaylık sağlayacaktır." şeklinde ifade etti.

'ENGELLİ OLMAK HAYATA OLUMLU BAKMAYA ENGEL DEĞİL'

Açılışta engellilerin gösterilerine hayranlığını ifade ederek sözlerine başlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik; "Engelli kardeşlerimizi izlerlerken engelli olmanın hayata dolu dolu bakışının engel olmadığını gördük. Nasıl tohumu toprağa veriyor, toprak tohuma sahip çıkıyorsa, bilelim ki engelli olanlar topluma emanet edilmişleridir. Onun için hepimizin burada sorumluluğu var. Limak şirketi Belediyemizle birlikte bunun için bu muazzam eseri ortaya çıkarmışlar.  Hem ilgili şirkete hem Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz" diyerek hayırlı olmasını diledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve beraberindeki heyeti açılıştan sonra engellilerden oluşan koroyla birlikte türkü söyledi.

Bu haber 1525 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum