Reklam
Reklam

Harran Üniversitesinde "Meslek Yüksekokulları Çalıştayı" Yapıldı

Harran Üniversitesi Hilvan Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen ‘Meslek Yüksekokulları Çalıştayı’ yoğun katılımla gerçekleşti.

Harran Üniversitesinde "Meslek Yüksekokulları Çalıştayı" Yapıldı
Editör: Urfa Haber 63
22 Kasım 2016 - 13:12

Hilvan Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen çalıştaya; Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Rektör Yardımcısı Ali Sarıışık, Dekanlar, Meslek Yüksekokulları Müdürleri ve Daire Başkanları katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasında söz alan Vali yardımcısı Uğur Sezer; “ Üniversiteler şehrin lokomotifidir. Meslek Yüksekokulları her alanda ilçelerine, şehrine katkı sağlayacak olursa, memleketimizin kalkınmasına değer sağlayacaktır” diyen Sezer daha sonra sözlerine şöyle devam etti, ‘Bu vatan bizim,  bu memleket bizim, sanayisiyle, kültürüyle, turizmiyle, ekonomisiyle, tarımıyla her alanda her şey eğitimden geçiyor. Eğitimi düzeltemediğimiz takdirde nitelikli insanlar yetiştiremediğimiz zaman ne bu memleket düzelir ne de biz düzeliriz” diye konuştu.

Çalıştaya katılan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık Hilvan MYO binasının yapılmasından bahsetti. Bayık konuşmasında; “Günümüzde hızla değişen teknolojiye, dünyaya ayak uydurmak için, Meslek Yüksekokullarının verdiği eğitimlerin aynı hızla gelişmesi ve değişmesi gerekmektedir. Bu binanın yapılmasında özellikle Şanlıurfa Vali yardımcısı Uğur Sezer’le beraber büyük bir emek sarf ettik, çalıştayda olmayan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Harran Üniversitesi olarak Meslek yüksek okullarının önemini tam olarak bildiklerini söyleyen Rektör Yardımcısı Ali Sarıışık; “ Meslek Yüksekokulları, bölgeye ve içimizdeki kalkınmaya hız vermek amacıyla kurulmuş birimlerdir. Ara eleman yetiştirmek meslek yüksekokullarının amaçlarındandır. Biz yapacağımız çalışmaları burada daha ileriye nasıl götürürüz diye kendimizi sorgulayacağız. İlçemize, ilimize, Üniversitemize ne kadar yararlı olabiliriz, bugün işleyeceğimiz konuların ana başlığını bu konular oluşturuyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Düzenlenen program, öğrenci işleri, personel ihtiyacı, idari mali işler, yapı işleri teknik daire ve eğitim konularında yapılan oturumların ardından sona erdi.

Bu haber 805 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum