Reklam
Reklam

Emekliye promosyon müjdesi

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu emekliye promosyonda kararın 1 ay içinde verileceğini açıkladı.

Emekliye promosyon müjdesi
Editör: Urfa Haber 63
21 Kasım 2016 - 12:46

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu milyonlarca kişinin merakla beklediği emekliye promosyon ile ilgili flaş açıklamada bulundu.

Bakan Müezzinoğlu "(Emeklilere banka  promosyonu verilmesi) Çalışmamızı Sayın Başbakanımıza sunduk. Önümüzdeki bir ay içinde Sayın Başbakanımız ile bu konuyu nihayetlendireceğimiz bir süreci tamamlamış olacağız" dedi.

Öte yandan Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2017 yılı  bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı sunumda hükümetin seçim sürecinde millete verdiği taahhütleri  yerine getirebilmek için hummalı bir çalışma yürüttüğünü ifade etti.

Millete verilen sözlerden bir tanesinin de 2016 yılı için asgari  ücretin net bin 300 liraya yükseltilmesi olduğunu anımsatan Müezzinoğlu, şöyle  konuştu:

'26 MİLYARLIK SGK ALACAĞI YAPILANDIRILDI'

"Asgari ücret artışı sebebiyle işverenlerimize yansıyan ek maliyetin  yüzde 57'si Hazinece karşılanmaktadır. Asgari ücret artışının işverene getirdiği  ek maliyetin bir kısmının Hazinece karşılanması 2017 yılında da devam edecektir.  Kendi nam ve hesabına çalışanlarda da asgari ücret artışından kaynaklı prim  yükünü hafifletmek için 5 puanlık prim indirimi getirilmiştir. Asgari ücret  üzerinden ödenecek aylık prim tutarı 568 liradan 485 liraya indirilmiştir. Bu  düzenleme sonrasında prim tutarlarına göre esnaf Bağ-Kur'lular da yüzde 15, Tarım  Bağ-Kur ile muhtarlarda ise yüzde 19 indirim sağlanmıştır. Diğer taraftan sosyal  güvenlik sisteminin aktüeryal dengesini göz önünde bulundurarak, tahsilat  kabiliyetimizi arttıracak düzenleme ile iş verenlerimizin, esnafımızın ve  çiftçimizin haziran 2016 öncesi sigorta prim borçlarının gecikme zamları ve  cezaları silinerek enflasyon oranında yeniden yapılandırılması imkanı  sağlanmıştır. 25 Kasım 2016'ya kadar başvuruların alınacağı yapılandırma sürecinde bugüne kadar 26 milyar liralık SGK alacağı yapılandırılmıştır."

'YAŞA TAKILANLARIN MALİYETİ 400 MİLYAR LİRA'

Müezzinoğlu, sosyal güvenlik sisteminde sürdürülebilir bir yapının sağlanmasının ekonomik kalkınmanın sürdürülebilmesiyle eşzamanlı olarak yürütüldüğüne dikkati çekerek, "Bugünün ihtiyaçlarını karşılarken gelecek  nesillerin kendi ihtiyaçlarını gidermelerini engelleyecek bir yapının  oluşmamasına da dikkat etmeliyiz. Emeklilikte yaşa takılanlar hususuna bu  hassasiyetle yaklaşmalıyız. Emeklilikte yaşa takıldığından bahsedilen kesimin  erken emekli edilmesinin sisteme getireceği ek maliyetin 400 milyar lira olduğu  ve bu maliyetin son tahlilde sonraki nesillerin sırtına yükleneceği  unutulmamalıdır." dedi.

Müezzinoğlu, İŞKUR, SGK ve MYK ile geleceğin istihdam piyasasının  ihtiyaçlarına göre, mesleki eğitimden, iş sağlığı ve güvenliğine, bölgesel ve  sektörel SGK prim teşviklerinden, işsizlik sigorta primlerinin düzenlenmesine kadar geniş bir çerçevede politikalarını belirlemek için yoğun çaba sarf  ettiklerini aktardı.

milliyet

Bu haber 661 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum