Reklam
Reklam

Siirt'te Maden Faciası! Ölü Sayısı 4'e Yükseldi

Siirt Şirvan'da meydana gelen heyelanda göçük altında kalan işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla ölen işçi sayısı 4'e çıktı. 11 işçi için arama çalışmaları sürüyor.

Siirt'te Maden Faciası! Ölü Sayısı 4'e Yükseldi
Editör: Urfa Haber 63
18 Kasım 2016 - 08:08

Siirt'teki maden faciasından acı haberler gelmeye devam ediyor. Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde meydana gelen heyelanda göçük altında kalan işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla cesetlerine ulaşılan işçi sayısı 4'e çıktı.

 

15 İŞÇİ TOPRAK ALTINDA KALDI

 

Maden köyü yakınlarında açık bakır madeninde meydana gelen heyelanda 15 işçi toprak altında kalmıştı. Akşam saatlerinde yapılan çalışmalarla 3 işçinin cesedine ulaşılmıştı. Sabahın ilk ışıkları ile AFAT ve Sivil Savunma ekiplerinin yaptığı hummalı çalışma sonrasında toprak altında kalan bir işçinin daha cesedine ulaşıldı

 

11 İŞÇİ İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Şimdiye kadar 4 işçinin cansız bedenine ulaşılırken, toprak altında kalan 11 işçiye ulaşmak için iş makineleriyle kapanan yollar açılarak arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

 

ŞİRKETTEN İLK AÇIKLAMA: RİSK SÜRÜYOR, ÜRETİME ARA VERDİK

 

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından, Siirt'in Şirvan ilçesinde bulunan Madenköy bakır madeni sahasında ilk belirlemelere göre aşırı yağışlar nedeniyle heyelan meydana geldiği, bölgede toprak kayması riskinin devam etmesi nedeniyle de üretime ara verildiği bildirildi.

 

Park Elektrik'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan duyurusunda, "Şirketimizin Siirt'in Şirvan ilçesinde bulunan Madenköy bakır madeni sahasında ilk belirlemelere göre aşırı yağışlar nedeniyle heyelan meydana gelmiştir. Kurulan kriz masasının çalışmaları devam etmektedir. Bölgede toprak kayması riskinin devam ettiği de dikkate alınarak Madenköy bakır madeni sahasında üretime ara verilmiştir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

 

OLAY 20.30 SIRALARINDA MEYDANA GELDİ

 

Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde bulunan ve özel bir firma tarafından işletilen bakır madeni sahasında dün akşam saat 20.30 sıralarında heyelan meydana geldi. 3 vardiya halinde 15'er kişilik ekipler halinde çalışmaların sürdürüldüğü ocakta yamaçtan kopan binlerce ton toprak ve kaya parçası maden sahasına aktı. Olay sırasında 8 kamyon ve 3 iş makinesiyle 15 işçi göçük altında kaldı.

 

 

GECE 3 İŞÇİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

 

Göçük haberinin yetkililere bildirilmesi üzerine Siirt merkez ve Şirvan ilçesinden çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekipi bölgeye gönderildi. Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, kısa sürede olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarını yönlendirdi.

 

Bölgeden gelen bilgilere göre kurtarma çalışmaları sırasında 3 işçinin cesedine ulaşıldı.

 

ARAMA ÇALIŞMALARI SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA YENİDEN BAŞLADI

 

Havanın karanlık olması ve muhtemel bir göçük yaşanabileceği endişesi nedeniyle arama kurtarma çalışmaları durduruldu. Sabahın ilk ışıklarıyla bölgedeki diğer illerden gelen AFAD ekipleri arama kurtarma çalışmalarına başladı.

 

 

DAHA ÖNCE DE HEYELAN MEYDANA GELMİŞTİ

 

Bu arada, aynı bölgede, geçen 25 Temmuz tarihinde de heyelan meydana gelmiş ve can kaybının yaşanmadığı bu heyelanda 6 kamyon ile 2 iş makinesi göçük altında kalmıştı.

 

 

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Başbakan Binali Yıldırım, heyelan sonrası meydana gelen göçüğün ardından ilgili bakanlarla telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yıldırım, göçük ve arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili bakanlardan bilgi aldı.

 

 

ÖLEN İŞÇİLERDEN BİRİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

 

Göçükte enkaz altında kalarak yaşamını yitiren işçilerden 24 yaşındaki Mustafa And'ın cesedi çevre illerden gelen arama kurtarma ekiplerinin yardımıyla çıkarılarak Siirt Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

Bu haber 735 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum