Reklam
Reklam

Bilim ve Kültür Şenliği Urfa'da yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.

Bilim ve Kültür Şenliği Urfa'da yapılacak
Editör: Urfa Haber 63
17 Kasım 2016 - 09:35

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye içinden ve dışından ortaokul öğrencilerinin katılabileceği 3. Bilim ve Kültür Şenliğinin Şanlıurfa'da düzenlenmesinin planlandığını bildirdi.

Bakan Avcı’yı Havalimanı’nda Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Arslan ve diğer yetkililer karşıladı.

Bakan Avcı, ilk olarak kendisine “Okumayı çok seviyoruz. Bize kitap gönderir misiniz?” diye mektup yazan Narlı İlköğretim Okulu 3/C Sınıfı öğrencileri Fatma Zehra Dağkuşu ve Şevval Polat’ı okullarında ziyaret etti. Öğrencilere dağıtılması için 700 adet kitap hediye eden Bakan Avcı, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği Bakan Avcı, Vali Tuna ile birlikte öğretmenleri de ziyaret etti.

Ardından Bakan Avcı’nın ikinci durağı, Şanlıurfa Valiliği oldu. Vali Tuna tarafından karşılanan Bakan Avcı, şeref defterini imzaladı. Basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından Bakan Avcı, Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Toplantısına katıldı.

Burada Şanlıurfa ile ilgili önemli bir müjdeyi paylaşan Bakan Avcı, “Bugünkü Şanlıurfa ziyaretimizin önemli bileşenlerinden birini de, Türk Dünyası Vakfının Mütevelli Heyeti toplantısı oluşturuyor. Türk Dünyası Vakfı, 2013 yılında Eskişehir’in Türk Dünyası Kültür Başkenti olması sürecinde kurulan ajansın devamıdır. Türk Dünyası Vakfı’nın Şanlıurfa’da da yapmayı planladığı etkinlikler var. Bunlardan bir tanesi de, daha önce iki tanesini Eskişehir’de gerçekleştirdiğimiz Bilim ve Kültür Şenliği’nin üçüncüsünü Aralık ayı sonunda Şanlıurfa’da yapmak. Bu, ortaokul öğrencilerinin bilim alanında gerçekleştirdiği projelere yönelik bir şenliktir. Ciddi ödülleri vardır. Sayın Valimiz daha önceden Eskişehir Valisi olarak bilim kültür şenliklerinin organizasyonunu gerçekleştirmiştir. Bu yılda inşallah Şanlıurfa’da, tüm Türkiye’den öğrencilerimizin de katılacağı uluslararası nitelikte bir şenlik, ortaokul düzeyinde öğrencilerin proje bazlı katılımıyla gerçekleştirilecek. Öğrencilerimiz için iyi bir etkinlik olacak. Ayrıca Türk Dünyası Kültür Vakfı olarak Şanlıurfa’da başkaca neler yapabiliriz, mütevelli heyeti olarak bunları görüşeceğiz. Sayın Valimize de, mütevelli heyetimize ve bizlere ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Valilik ziyaretinin ardından Bakan Avcı Şanlıurfa programına; Büyükşehir Belediye ziyareti ve Göbeklitepe, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile Balıklıgöl Dergah Platosu gibi Şanlıurfa’nın önemli turizm alanlarında incelemeler yaparak devam edecek.

Bu haber 1653 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum