Reklam
Reklam

Sulama Birliklerinin Elektriği Başka Çare Kalmadığı İçin Kesildi

Bugün Akçakale ilçesinde yaşanan DEDAŞ tepki eyleminin ardından DEDAŞ'dan açıklama geldi.

Sulama Birliklerinin Elektriği Başka Çare Kalmadığı İçin Kesildi
Editör: Urfa Haber 63
10 Temmuz 2016 - 17:20

Bugün Akçakale ilçesinde yaşanan DEDAŞ tepki eyleminin ardından DEDAŞ'dan açıklama geldi.

SULAMA BİRLİKLERİNİN ELEKTRİĞİ BAŞKA ÇARE KALMADIĞI İÇİN KESİLDİ

İşte o açıklama :"Dicle Elektrik, Şanlıurfa'daki sulama birliklerinin elektriğini 2016'nın dışında 2014 ve 2015 yıllarına ait yüklü miktarda elektrik borcu bulunması ve bu güne kadar yapılan tüm iyi niyetli çağrılara yanıt alamadığı için;mevzuata uygun bildirimlerde bulunduktan sonra kesmiş bulunmaktadır.

Şanlıurfa'da bulunan sulama birliklerinin tarımsal sulamada kullandıkları ve 2014 yılından bu yana birikmiş olan elektrik borçlarını ödeyebilmeleri için Dicle Elektrik tarafından yüzde 60'ın üzerinde indirim uygulandı. Bu indirimden yararlanmak isteyen bazı sulama birlikleri, tarımsal desteklemelerine temlik uygulanmasını ve borçlarının buradan kesilmesini isterken, bazıları ise yapılan tüm çağrılara rağmen elektrik borçlarını ödemeye yanaşmadılar. Ramazan bayramı öncesinde şirketimiz, borçların ödenebilmesi için söz konusu bu sulama birliklerine bir kaç kez daha süre tanıdı, ancak iyi niyetle yapılan indirim ve tanınan sürelere rağmen bir türlü beklenen borç ödemesi gerçekleşmedi.

Dicle Elektrik olarak, artık başka çare kalmadığı için 2014'ten bu yana birikmiş yüklü miktarda elektrik borcu bulunan ve bu borcu ödememekte ısrar eden sulama birliklerinin elektriğini, mevzuata uygun bildirimlerde bulunduktan sonra kesmiş bulunuyoruz. Borcunu ödeyen veya borcuna karşılık destekleme priminden temlik veren müşterilerimize düzenli elektrik enerjisi verilmektedir.

Dicle Elektrik, dağıtım bölgesinde kullanılan elektriği bedelini peşin olarak satın almakta ve müşterilerine dağıtmaktadır. Enerji tedariki ve arzının sürekliliği için, müşterilerinin de kullandıkları enerjinin bedelini zamanında ödemeleri gerekmektedir. Türkiye'nin başka bir yerinde uygulanmayan ciddi oranlardaki indirimlere rağmen bazı müşterilerimizin, kullandıkları elektriğin bedelini yıllardır ödememeleri, ne yazık ki diğer müşterilerimizin de kaliteli ve kesintisiz elektrik almasının önünde ciddi bir engel teşkil etmektedir.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu haber 1096 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum