Reklam
Reklam

Hayalet Sağlık Ocağı Oldu

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Güneren Mahallesi yıllardır sağlık ocağı hasretiyle yaşıyor. Mahalleliler köyde yapımı tamamlanan fakat hasta kabulüne geçemeyen Güneren Sağlık evini ‘Hayalet Sağlık Ocağı’ olarak tanımlıyor.

Hayalet Sağlık Ocağı Oldu
Editör: Urfa Haber 63
12 Nisan 2015 - 07:22

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Güneren Mahallesi yıllardır sağlık ocağı hasretiyle yaşıyor. Mahalleliler köyde yapımı tamamlanan fakat hasta kabulüne geçemeyen Güneren Sağlık evini ‘Hayalet Sağlık Ocağı’ olarak tanımlıyor.

Mahalle içinde yer alan Sağlık Evinin son hali ise görenleri adeta şaşkına çeviriyor. Camları ve kapıları kırık olan Sağlık evinin içi ise savaş meydanlarını andırıyor.

Mahalleliler ise durumdan bir hayli muzdarip, iğne yapmak için Akçakale’ye kadar yol gitmek zorunda kalan Güneren vatandaşları birçok ölümlü doğum olayının sağlık evinin olmayışına bağlıyor.

Mahalliler en kısa sürede Güneren’e sağlık ocağı istediklerini belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.

Sağlık ocağı olmadığı için yeni doğan bebeğinin doğumdan sonra hayatını kaybettiğini belirten Ahmet Tutar isimli vatandaş yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“ Hayalet demek için burayı herkesin görmesi lazım, burada gerçekten sağlık ocağı diye bir şey yok. Çok çaresiziz, burada bir çocuk hasta olsa Akçakale’ye kadar yetişemez. Bu yüzden burada çok çocuklarımız öldü”

 

“SURİYE’YE BENZİYORUZ”

Ahmet Tutar, yetkililerinin kendilerine bakmadığını, unutulduklarını dile getirerek açıklamasına şöyle devam etti;

“ Gerçekten unutulmuş bir yerdeyiz, Suriye’ye benziyoruz. İçeriye bakabilirsiniz ne doktor var burada, ne hemşire sağlık ocağına bakın tam 55-60 yıllık sağlık ocağı bu. Hatta babam burada okul okuduğunu söylüyor. Bize bakmıyorlar, bizim ne sağlık ocağımız var ne doğru dürüst alt yapımız var, ne yolumuz var perişan durumdayız. Kimse bize bakmıyor.”

 

“ BİR KADIN DOĞUM YAPACAĞI ZAMAN ÇOCUKLAR ÖLÜYOR”

Sağlık ocağının olmamasından dolayı ölümlü doğumların olduğunu belirten Tutar, çocukların öldüğünü vurgulayarak şunları söyledi;

“ Burada çocuklar ölüyor, bunu hiç kimse bilmiyor. Bir kadını Akçakale’ye yetiştirmeye çalışırken kadın yolda ölüyor. Hiç kimsenin haberi yok bundan. Biz gerçekten çok zor durumdayız. Bizi hiç kimse anlamıyor. Herkes kendi cebini düşünüyor, bizi düşünen yok. Bir gün gelip de bizim sorunlarımızla ilgilenmediler, herkes kendi çıkarını düşünüyor”

 

“BENİM EVLADIM 2 YIL ÖNCE NEDEN ÖLDÜ?”

Mahalle de sağlık ocağının olmadığı için ebe tarafından doğumu yaptırılan çocuğunu kaybettiğini hatırlatan Tutar, çocuğunun organlarını kaybettiği için öldüğünü anlatarak şunları söyledi;

“ Köyde yaşlı bir kadına götürdüm, doğum yaptı eşim ve çocuğumun göbek bağı eski bir jiletle kesildiği için, çocuğum iç organlarını kaybettikten sonra hayatını kaybetti. Neden sağlık ocağımız olmadığı için. Eşim ve 4 çocuğumla 1 motosiklete binip Akçakale’ye gidiyoruz, neden arabam yok sağlık ocağı burada olsaydı buraya getirirdim, Akçakale’ye kadar neden gideyim ki. Neden çocuklarımla beraber öleyim ki yolda.” 

Bu haber 2235 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum